Hirdetés
Művház 2019. október 2. 15:08

Emléktáblát avatnak Bárdi Sándor tiszteletére

A szegedi zenei élet meghatározó alakja tiszteletére avatnak emléktáblát a jövő héten egykori lakása falán. Erről a városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága döntött szerda délutáni ülésén.

A Szegedi Operabarátok Köre, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Művészeti Intézet Ének-zene Tanszék, a Szegedi Nemzeti Színház, valamint a Vántus István Közhasznú Egyesület a városi önkormányzat támogatásával emléktáblát állít Bárdi Sándor művésztanár, énekművész, a Szegedi Kisopera megalapítója tiszteletére.

Az 1943-ban Szegeden született tanár és művész 1971-től oktatott a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. A Szegedi Nemzeti Színház magánénekese volt, elsősorban lírai tenor szerepkörben működött, mellette gyakran fellépett oratóriumszólistaként és dalénekesként is. Egészsége megromlása miatt visszavonult a színpadtól, és kizárólag a tanításnak szentelte idejét.

Bárdi Sándor 10 éve hunyt el, aki többek között örökségül hagyta városára a Szegedi Kisoperát, amelynek számos előadását rendezte és vezényelte.

Emléktábláját egykori lakhelyének falán a Szentháromság utca 8. szám alatt helyezik el október 8-án, kedden délután 14 órakor, amely emlékére rendezett konferencia egyik legfontosabb eseménye lesz. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: emléktábla operaénekes Szegedi Nemzeti Színház Bárdi Sándor