Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Illik-e kampánypikniket tartani a nemzeti gyásznapon? Nemesi Pál és csapata szerint simán
Szegeden 2019. október 2. 06:49

Illik-e kampánypikniket tartani a nemzeti gyásznapon? Nemesi Pál és csapata szerint simán

Ez azért nem a sírva vigad a magyar kategória... Az Összefogás Szegedért Egyesület azt kéri, ne legyenek kampányrendezvények a nemzeti gyásznapon.

Hirdetés

Az Összefogás Szegedért Egyesület közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz is, azt szó szerint közöljük:

Összefogás Szegedért Egyesület: Több tiszteletet a hősöknek, ne legyen kampányrendezvény Szegeden a nemzeti gyásznapon!

Felszóltjuk a szegedi Fideszt és polgármesterjelöltjét, Nemesi Pált, hogy az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának, a 13 aradi tábornok kivégzésének 170. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon ne tartson kampányrendezvényt! Tisztelje hazánk hőseinek emlékét és megemlékezéssel töltsék a gyásznapot!

 

Korábban írtuk:

„Kormányrendelet a nemzeti gyászról

1. § E rendelet alkalmazásában
nemzeti gyász: a társadalom egészét, illetve annak jelentős részét érintő - a nemzet érdekében végzett munkássága, közéleti tevékenysége okán kiemelkedő személy halála miatt vagy a társadalmat mélyen megrázó katasztrófában elhunytak iránt érzett - megrendülés és az ezt kifejező kegyeleti megemlékezés.

2. § (1) A nemzeti gyász lehet eseti vagy visszatérő jellegű.
(2) A Kormány október 6-át és november 4-ét nemzeti gyásznappá nyilvánítja.
(3) A nemzeti gyászt a Kormány rendeletben hirdeti ki. Kivételesen indokolt esetben a nemzeti gyász több naptári napot is felölelhet.

3. § Nemzeti gyász meghirdetése esetén:
a) Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni,
b) a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 7. § (1) bekezdésében meghatározott középületekre zászlóhasználat esetén gyászlobogót kell kifüggeszteni, lobogóhasználat esetén Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni,
c) az iskolákban [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdés b)-f) pontja] tanóra, vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani,
d) a nyilvános szórakozóhelyeken a zene- és műsorszolgáltatás – a nemzeti gyászt kihirdető rendeletben foglaltak szerint – korlátozható.”

2001. december 10-én alkotta meg ezt a kormányrendeletet az első Orbán-kormány.

A negyedik Orbán-kormány idejében meg már ott tartunk, hogy annyira fontos a kampány a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltjének, Nemesi Pálnak, hogy még ezen a napon is „családi pikniket” tart. Erre a napra is odaadta neki az egyetem a szűrőbuszt, amit nekik meg az állam ad oda, és erről – már az első odaadásról – persze Fendler Judit kancellár „nem tud”.

Erre készülnek...

Igyekezni kell, kampányolni kell, de hogy a Fidesz október 6-án, a nemzeti gyásznapon is vidáman piknikeljen... Tényleg semmire és senkire nincsenek tekintettel.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz kampány KDNP Nemesi Pál nemzeti gyásznap önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Vértó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés