Szegeden 2019. október 1. 10:50

Szegedi tévés gyakornok volt Orbán legújabb biztosjelöltje

A szegedi József Attila tudományegyetemen szerzett jogi diplomát Várhelyi Olivér, akit a magyar kormány Trócsányi László helyett jelöl uniós biztosnak. Tanulmányai alatt a jelenleg Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletét vezető diplomata az MTV Szegedi Körzeti Stúdióban volt gyakornok. 
Hirdetés
Hirdetés

Kipróbálta magát az újságírásban is Várhelyi Olivér, és egykori kollégái szerint elég tehetséges riporternek bizonyult joghallgató korában. Negyedévesként jelentkezett a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójánál, és Bubryák István akkori stúdióvezető fel is vette gyakornoknak. Riporterként nívós szakmai gárda mellett tanulhatta a szakmát, ám ő már akkor is úgy nyilatkozott, hogy a diplomácia területe vonzza a legjobban.

A jogi egyetem elvégzése után el is hagyta a stúdiót és Szegedet is, és elkezdte diplomáciai karrierjét. Várhelyi kormány iránti lojalitása közismert, így keveseket lepett meg a jelölése az uniós bizottsági posztra. 2015 óta vezeti Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletét, ahová Lázár János kancelláriaminiszter támogatásával került. A 43 éves diplomata jelölésére azért kerülhetett sor, mert az eredetileg kijelölt Trócsányi László az EP jogi bizottságában tartott meghallgatáson megbukott.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Vásárhelyi Olivér