Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 30. 10:02

Összefogás a prosztatarák ellen Csongrád megyében

Csongrád megye minden településéről várják a résztvevőket Szegedre, ahol a prosztatadaganat által érintett betegeknek meghirdetett, azonban mások számára is hasznos 10 Ezer Lépés Program Csongrád megyei állomása részeként ismeretterjesztő előadásokat, gyógytorna foglalkozást és figyelemfelhívó sétát szerveznek.

Hirdetés

A prosztatarákról, a betegséggel való együttélésről, az életminőség és az életkilátások javításáról szóló ismeretterjesztő rendezvényt az országos 10 Ezer Lépés Program keretében szervezi meg Szegeden a Magyar Rákellenes Liga. A részvétel ingyenes, a helyszínen ugyancsak díjmentesen elérhetők lesznek különféle egészségügyi tájékoztató kiadványok is.

A rendezvényen nemcsak a férfiakra számítanak, hanem a nőkre is, mert sokszor rajtuk múlik, hogy a férfiak milyen segítséget fogadnak el vagy milyen aktivitást végeznek.

A prosztatarák elleni demonstrációra nemcsak a betegség által érintetteket várják, hanem mindenkit, akinek van legalább egy 50 év feletti férfi az életében, aki fontos a számára.

Az előadások a Szegedi Akadémiai Bizottság Díszteremben lesznek, a program 15 órakor kezdődik.

Előadók: dr. Bajory Zoltán, a szegedi Urológiai Klinika igazgatója, dr. Maráz Anikó, onkológus, sugárterápiás szakorvos, a szegedi Onkoterápiás Klinika adjunktusa, Kapitány Zsuzsanna gyógytornász és Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke

A közös figyelemfelhívó séta az előadások után, 16.15-kor indul a Somogyi utcából a Dugonics tér érintésével a Széchenyi térig, majd vissza.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: séta 10 Ezer Lépés Program Magyar Rákellenes Liga prosztatarák
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés