Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 29. 15:49 Forrás: MTI

Szabó Tímea: Ez a magyar Watergate!

Tiltott adatszerzés bűncselekménye miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Párbeszéd társelnöke Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételével kapcsolatban.

Hirdetés

Szabó Tímea a párt elnökségi tagjaival tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a hangfelvétel elemzése során a Párbeszéd elnökségének tagjai egymástól függetlenül felismerték azt, hogy az összevágott felvételek a párt elnökségi ülésein készülhettek.

– Ahogy megpróbáltuk letisztítani ezeket a felvételeket, úgy felismertük a kérdezőket”, majd arról is beszélt: a felvétel végén hallatszó gyermekhang saját gyermeke hangja, aki „mivel még pici, rendszeres látogatója ezeknek az elnökségi üléseknek – mondta Szabó Tímea, aki felszólította a hatóságokat, hogy derítsék ki, hogyan rögzíthették és szivárogtathatták ki a hangfelvételeket a Képviselői Irodaházban – egy nemzetbiztonságilag védett intézményben – tartott ülésekről. Ehhez készen állnak minden „birtokukban levő tudás megosztására”, és elektronikai eszközeiket is rendelkezésre bocsátják.

A Párbeszéd társelnöke az ügyet a „magyar Watergate-nek”, a huszonegyedik század eddigi legnagyobb botrányának nevezte. Azt mondta: úgy tűnik, hogy valaki vagy valakik rendszeresen hallgatták vagy hallgatják a párt elnökségi üléseit, azt rögzítik és visszaélés-szerűen nyilvánosságra hozzák.

Szabó Tímea szerint „ilyen hangfelvételeket rögzíteni és nyilvánosságra hozni” a Fidesznek áll érdekében, akik „rettegnek az önkormányzati választáson az ellenzék győzelmétől”. Hozzátette: ilyen „titkosszolgálati módszereket” az ellenzéknek nem áll érdekében bevetni.

Kérdésekre válaszolva elmondta: a többi ellenzéki párttal még nem osztották meg ezeket az információkat, a Párbeszéd elnökségéért pedig „személy szerint is tűzbe teszi kezét”, mert „egyiküknek sem érdeke hangfelvételek nyilvánosságra kerülése”. Később hozzátette, ha mégis bebizonyosodna, hogy az elnökség valamelyik tagja szivárogtatta ki a felvételeket, attól „azonnal megválnának”.

Arról is beszélt, hogy folyik a párt irodájának átvizsgálása, de a felvételek egy része a Képviselői Irodaház egyik bizottsági tárgyalótermében készülhetett, amelyet nincs módjukban átvizsgálni. Hozzátette: az elnökségi üléseken hangfelvételt nem szoktak rögzíteni, csak a meghozott döntésekről készül jegyzőkönyv.

A csütörtökön az interneten kiszivárgott hangfelvételen Karácsony Gergely MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél. Karácsony Gergely aznapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a felvétel „nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel” készült és manipulált. Közölte, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest kampány Karácsony Gergely önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Párbeszéd Szabó Tímea
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés