Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mihálik Edvin régi adósságot törlesztene, Fehér Attila a Zápor-tó környékét fejlesztené, Koromné Fenyvesi Rózsa futás közben mérte föl választókerületét
Szegeden 2019. szeptember 29. 14:27 Forrás: Szegedi Tükör

Mihálik Edvin régi adósságot törlesztene, Fehér Attila a Zápor-tó környékét fejlesztené, Koromné Fenyvesi Rózsa futás közben mérte föl választókerületét

Újszegeden, Tarjánban, Móravároson és Alsóvároson járt a Szegedi Tükör az Összefogás Szegedért Egyesület képviselőjelöltjeivel, akik a terveikről beszéltek, de a helyiek is elmondták, mit szeretnének a lakóhelyükön.

Hirdetés

Mihálik Edvin folytatná az út- és járdarekonstrukciós programot

Mihálik Edvin felújítaná a Kockaház utca zöldfelületeit (fotók: Szabó Luca)

Mihálik Edvin az ajánló aláírások gyűjtésekor rengeteg információhoz jutott a városrészt érintő problémákról a 18. választókerületben. Újszeged, Odessza képviselőjelöltje ezeket összegzi és sorrendbe állítja. Ez alapján igyekszik majd orvosolni a problémákat, amennyiben mandátumot szerez az önkormányzati választáson.

Mihálik Edvin

A 25 éves Mihálik Edvin a Szegedi Tudományegyetemen szerezte történész–politológus diplomáját. A Momentum Mozgalom alapítótagja, három éve a szegedi szervezet elnöke. Jelenleg egy telekommunikációs cégnél dolgozik.

Mandász Kriszta szerint az újszegedi toronyház környékén problémát jelent a parkolás

Mihálik Edvin (Összefogás Szegedért Egyesület)
Körzete:
Újszeged, Odessza

Tervei:
– a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola épületének felújítása;
– a bölcsődék és óvodák korszerűsítésének folytatása;
a Bálint Sándor Művelődési Ház felújítása;
– a térfigyelő kamerarendszer bővítése;
– a Laposon szabadstrand, piknikező- és sütögetőhelyek kialakítása;
– az út- és járdarekonstrukciós program folytatása;
– játszótér és park kialakítása a Tárogató és a Fürj utca között található társasházi lakások környékén;
– a Kockaház utca zöldfelületeinek felújítása;
– a távfűtésben a gázt geotermikus energiára cserélik, jelentősen csökkentve ezzel a városrészben a szén-dioxid-kibocsátást.

A Temesvári körúti toronyházban élők például főként azt szeretnék, ha rendezettebb lenne az épület előtti tér, és több fát ültetnének. Ebben a házban olyan idős emberek is élnek, akik 1978-ban költöztek ide, és örülnek az új kerékpártámaszoknak az épület előtti téren, de több növényt szeretnének. Mandász Kriszta szerint a parkolás is probléma a környéken, hiszen rengetegen laknak a toronyházban, és sokaknak okoz nehézséget, hogy biztonságban hagyhassák az autójukat a környéken.

Mihálik Edvin szerint is fontos a parkolási feltételek javítása. Fel kell mérni, hol lehet új, parkolásra alkalmas területeket találni, ugyanakkor nem szabad a zöldfelületeket feláldozni, sőt növelni kell azok arányát. A közbiztonság javítását elsősorban a jelenlegi kamerarendszer bővítésével látja elérhetőnek. Ez a folyamat már elindult az Odessza városrész és az újszegedi liget felújításával.

Egy régi adósságot is szeretne törleszteni az Összefogás képviselőjelöltje. Amikor ugyanis elkészült Odessza városrész rekonstrukciója, a Kockaház utca zöldfelületei kimaradtak a felújításból, ezért erre mihamarabb sort szeretne keríteni. Az út- és járdarekonstrukciós program folytatását is nagyon fontosnak tartja. Sok idős ember él a választókerületben, és nagy könnyebbség lenne a számukra, ha simább, járhatóbb felületeken tudnának közlekedni. Idén ősszel a jelenlegi macskakő helyett aszfaltburkolatot kap az Egressy Béni utca.

Több közintézmény is megújul a közeljövőben a választókerületben. Rövidesen elkezdődik a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola épületének rekonstrukciója, de az óvodák és a bölcsődék, valamint a Bálint Sándor Művelődési Ház sem marad ki a felújítási programból. Mihálik Edvin számára nagyon fontos, hogy ismét visszakapják a szegediek a Lapost, ahol szabadstrandot, piknikező- és sütögetőhelyeket alakítanának ki. A Tisza fontos szerepet játszik az itt élők mindennapjaiban, ezért fontos, hogy igazi közösségi térré változzon a folyó partja a következő öt évben.

Fehér Attila cselekvő, kezdeményező képviselő lenne

Fehér Attila korszerű biciklis átkelőhelyet hozna létre a Csillag téren

Fehér Attila hónapok óta járja a 15. körzetet, amelyben az önkormányzati választáson próbálja meg elnyerni a helyiek bizalmát. Tudja, hogy bőven van teendő Tarjánban, hiszen a jelöltséghez szükséges aláírások gyűjtésekor sokan megosztották vele tapasztalataikat, illetve beszéltek vágyaikról és igényeikről. Szerinte az utóbbi öt évben nem használták ki megfelelően a városrész adottságait, s az uniós források felhasználásával indult beruházások nélkül kifejezetten sikertelen lett volna az elmúlt időszak.

Fehér Attila

Fehér Attila 1984-ben született Szegeden. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte. A Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület elnöke.

Magyar Sándor több fát ültetne a panelek közötti zöldterületekre, amelyek alatt szívesen hűsölne nyaranta

Fehér Attila (Összefogás Szegedért Egyesület)
Körzete:
Tarján

Tervei:
– új parkolók kialakítása a Csongor téren a volt Szetáv-épület helyén;
– a kerékpárút-hálózat bővítése, a Csillag téren korszerű biciklis átkelőhelyet létrehozása;
– felújítaná, parkosítaná a Kereszttöltés utca, a Csaba utca, a körtöltés és a Lugas utca által határolt területet;
– a Csillag téri kis piac felújítása;
a Zöldfa utcai sportpálya korszerűsítése;
– a Budapesti körút útburkolatának felújítása;
– a Zápor-tó ökológiai fejlesztése, modern, zajmentes vízforgató rendszer kiépítése, a szabadtéri sportolási lehetőségek bővítése;
– közterületi kamerarendszer telepítése a Csillag térre;
– a Retek és a Róna utcai csomópont átépítése;
– a Budapesti körút Csillag téri bölcsőde előtti szakaszán védősövény telepítése;
– a távfűtésben a gázt geotermikus energiára cserélné, jelentősen csökkentve ezzel a városrészben a szén-dioxid-kibocsátást.

Megjegyezte, az elképzeléseit a körzethatárok figyelembevétele nélkül kell megvalósítani, mert paneles környékről van szó, a problémák Tarjánban, Felsővároson vagy éppen Makkosházán éppen úgy jelen vannak, ezért egy-egy fejlesztés nem állhat meg a képviselői körzethatároknál.

Aktív, cselekvő, sőt kezdeményező képviselő kíván lenni. Fehér Attila főként a Zápor-tó környékét kívánja fejleszteni, hiszen itt az elindult rekonstrukció ellenére van még mit tenni. Jó lenne például egy ivókút a kutyafuttató mellé, ugyanis az ebek és gazdáik is megszomjaznak a futásban. Magyar Sándor – aki ősi tarjáni lakos – teljesen egyetért azzal, hogy a Zápor-tó környékét tovább kell fejleszteni. Nagy híve annak, hogy minél több fát ültessenek a panelek közötti zöldterületekre, mert a forró nyarakon jólesik hűsölni a lombok árnyékában.

Fehér Attila mást is tenne a felforrósodott panelek élhetőbbé tétele érdekében. A házak tetejére kertet telepítene, amely egyrészt új közösségi tér lenne, másrészt akadályozná, hogy a felső szintek annyira átmelegedjenek, hogy légkondicionáló berendezés nélkül elviselhetetlen legyen a hőmérséklet. Fontosnak tartja azt is, hogy a már meglévő közösségi terek is szebbek, korszerűbbek legyenek, ezért például a Csillag téri kis piacot szeretné felújíttatni. Sokat kíván tenni a közterületek biztonsága érdekében is, ezért bővítené a jelenlegi kamerarendszert. Fehér Attila ugyanakkor igazi környezetvédő, ezért pártolja azt az elképzelést, hogy geotermikus fűtésrendszerrel váltsák ki a távfűtésben a földgázt, ezzel csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást.

Koromné Fenyvesi Rózsa biztonságosabbá tenné a közlekedést

Koromné Fenyvesi Rózsa biztonságos közlekedési csomópontot alakítana ki a Rákóczi utca és a Petőfi Sándor sugárút találkozásánál

Aki 18 éve lakik egy városrészben, elég jól megismerheti annak szépségeit és problémáit. Főleg, ha az illető rendszeresen fut, és nem is keveset. Az 5. körzet, Móraváros és Alsóváros képviselőjelöltje, Koromné Fenyvesi Rózsa futás közben – a többek között a Petőfi Sándor sugárutat érintő „pályán” – tanulmányozza választókerületének minden utcáját, így elég szembeötlő neki az a közlekedési anomália, amely a Rákóczi utca kereszteződésénél alakult ki. Aki ugyanis a nagyállomás felől érkezik, és ki akar kanyarodni a sugárúton, először a 4-es villamost kell figyelnie, azután a kétirányú forgalmat, így általában csak türelemmel és nagy odafigyeléssel oldható meg a manőver. Még ennél is rosszabb a helyzet, ha egyenesen akar menni, mert akkor a Petőfi Sándor sugárúton közlekedő kerékpárosokra is figyelnie kell az autósnak.

Koromné Fenyvesi Rózsa

Harminc évig pedagógusként dolgozott. Szenvedélye a közélet, az egészségmegőrzés és a környezettudatosság. Versenyszerűen sportolt, diplomáit a Magyar Testnevelési Egyetemen szerezte. Tanított középiskolában, országos bajnokokat nevelt, és a sport még ma is az élete része.

Katona Gyula polgárőrként dolgozik Móravárosért. Szeretné, ha hangsúlyt kapna a közbiztonság is a városrészben

Koromné Fenyvesi Rózsa (Összefogás Szegedért Egyesület)
Körzete:
Móraváros, Alsóváros

Tervei:
– biztonságos közlekedési csomópontot alakítana ki a Rákóczi utca és a Petőfi Sándor sugárút találkozásánál;
– új parkolókat alakítana ki a vadasparknál, illetve a Vadaspark lakóparkban, az átmenő forgalmat pedig mérsékelné;
– fejlesztené a zöld- és szelektív hulladékgyűjtési rendszert;
– buszmegállókat újítana fel;
– akadálymentesítené a közlekedési csomópontokat;
– biztonságossá tenné a közlekedést a Veresács utcában;
– a 4-es villamosvonal Petőfi Sándor sugárúti szakaszának felújítása;
– folytatná a Cserepes sor rendbetételét;
– orrszarvúház építése a vadasparkban.

A képviselőjelölt ezért ezt a csomópontot mindenképpen biztonságosabbá szeretné tenni. Dilemmáját megosztotta Katona Gyulával, aki négy cikluson át volt képviselője Móravárosnak. Mindketten egy körforgalomban látják a megoldást, hiszen az már más kereszteződésekben is biztonságosabbá tette a közlekedést. Gyula bácsi – aki a mai napig is polgárőrként dolgozik a városrészért – azt is szeretné, ha a közbiztonság is hangsúlyt kapna Koromné Fenyvesi Rózsa programjában. A képviselőjelölt ezt természetesnek tartja, hiszen a megújult Kolozsvári tér környékén sok gyerek játszik, az idősebbek pedig végre nyugodt pihenőhelyre vágynak. Mivel Alsóváros egy része is hozzá tartozik, folytatni szeretné a két városrész zöldterületeinek megújítását, a parkosítást és a faültetést. Fontos tartja a szelektív hulladékgyűjtést is, hiszen ez az élhető környezet kialakításának záloga. És ha már élhető környezetben, egészségtudatosan élünk, fontos, hogy biztonságban tudjunk eljutni egyik pontból a másikba. Ezért is támogatja, hogy a Veresács utcában is váljék biztonságosabbá a közlekedés.

Szincsok György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsóváros Fehér Attila Koromné Fenyvesi Rózsa Mihálik Edvin Odessza Összefogás Szegedért Egyesület Szegedi Tükör Tarján Újszeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés