Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 29. 14:58

Családi napokon jubilált a szegediekkel a két rutinos képviselő

Képriport
A Kemes utcában Nagy Sándor, a Honfoglalás parkban pedig Kozma József várta az ott élőket vidám családi napra vasárnap délelőtt. Mindkét képviselő rutinos közéleti szereplő: az idén már 25 éve képviselik lakókörzetüket a városi közgyűlésben. A két rendezvényre ellátogatott Botka László polgármester is.

Hirdetés

Felsővároson akad mostanában mit ünnepelni: egy hete, hogy átadták a Kemes utcában a 226 millió forintból kívül-belül teljesen megfiatalodott óvodát, most pedig a szomszédságában lévő tömbbelső zöldterületén családi napon gyűlt össze a városrész apraja-nagyja, hogy önfeledten szórakozzon.

A gyerekeket arcfestés, lufihajtogatás, kézműveskedés és ugrálóvár várta, fél 12-kor pedig rázendített a kicsik abszolút kedvence, a Csiga duó.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél Kemes utcai galériáját!

Nagy Sándor elmondta, a városrészben az elmúlt években jelentős fejlesztéseket sikerült megvalósítani, van ok az itt élőknek az ünneplésre: többek között

elkészült a Debreceni utcai körforgalom, a Felső-Tisza parton és a Maros utcában teljes útrekonstrukció zajlott és új csomópont épült a Huszár Mátyás rakpart lejáratánál.

– Jelenleg is több rekonstrukciós program fut a területen. A Zöld város program keretében hamarosan végéhez ér Belső-Tarján teljes rekonstrukciója, a Szent György téren is dolgoznak az építők – sorolta a képviselő.

Nagy Sándor a városrész fejlesztési terveiről elmondta, hamarosan megfiatalodik a Glattfelder Gyula tér és már dolgoznak a mesterek a Gáspár Zoltán utcai egykori óvodaépületben, ami a felújítás után a József Attila sugárúti orvosi rendelőnek ad majd a mainál sokkal korszerű otthont.

A Honfoglalás parkba is nagyon sok környékbelit vonzott a vidám nyárbúcsúztató. Itt Kozma József, a városrész önkormányzati képviselője várta a makkosháziakat.

 – Öt év alatt kétmilliárd forintnyi fejlesztés jutott erre a városrészre. A cél az, hogy Szeged minden része egyformán fejlődjön, s ebből Makkosház is jócskán kivette a maga részét – mondta el Kozma József.

Családi nap Makkosházon. Ide kattintson Iványi Aurél galériájáért!

Mi minden épült-szépült ebből a hatalmas összegből? Többek között a városrész óvodája, iskolája és bölcsődéje vált XXI. századivá, jelentősen megnőtt a zöldterületek aránya, több száz fát is elültettek a területen, valamint utak, járdák és parkolók létesültek vagy újultak meg.

– Mindenkor azt tartjuk szem előtt, hogy a helyi közösségek élete szebb, jobb és biztonságosabb legyen.

Mire számíthatnak az itt élők az elkövetkezendő években? Többek között arra, hogy folytatódik a fásítás, több száz új zöld növényt ültetnek majd el, a Zsitva sor és töltés között pedig egy ligetet szeretnének kialakítani.

Hamarosan megkezdődhet a Vértó környékén rendezése is, amihez egy futókör kiépítése is kapcsolódik, de továbbfejlesztik a kerékpáros és közösségi közlekedést is. És persze folyamatosan utakat, járdákat és parkolókat építenek, újítanak fel, mert ezekből sosem elég.

A vasárnap azonban elsősorban nem a tervekről, beruházásokról, hanem a vidám szórakozásról szólt: Makkosházon is több százan búcsúztatták a nyarat, és közben titkon reménykedtek abban, hogy még jó ideig itt marad.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László családi nap Kozma József Nagy Sándor kampány Makkosház önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Összefogás Szegedért Egyesület Felsőváros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés