Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 28. 16:19

Mihálik Edvin szerint vérlázító az SZTE, Nemesi Pál és a Fidesz busz-mutyija

Elképesztőnek és vérlázítónak tartja a Momentum szegedi elnöke, hogy az állami tulajdonban lévő szűrőbuszt, amin az SZTE által fizetett alkalmazottak dolgoznak, odaadják Nemesi Pál fideszes milliárdos polgármesterjelöltnek, hogy kampányoljon vele.

Hirdetés

„Mindenki jól gondolja át, hogy valóban ilyen emberekre szeretné-e bízni Szeged jövőjét, én egészen biztosan nem” – írja a Facebookon Mihálik Edvin, Újszeged és Odessza városrész képviselőjelöltje.

A Momentum elnöke arra reagált, hogy kiderült: az állami tulajdonú egészségügyi szűrőbusz, amit a Szegedi Tudományegyetem használtba kapott, egészen véletlenül Nemesi Pál fideszes kampányrendezvényein is ott van.

„Miért segíti a Fidesz szegedi kampányát az egyetem?” – teszi fel a kérdést Mihálik képviselőjelölt.

Úgy folytatja: "Egészen elképesztő, ami ebben a városban folyik. A Szegedi Tudományegyetem kapott egy egészségügyi szűrőbuszt, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, amivel szűréseket végeznek Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem fizeti az orvosokat és ápolókat, akik a szűrést elvégzik, Fendler Judit az SZTE kancellára, levélben érdeklődött a Klinikán, hogy ennek milyen költségei lesznek.

Majd ezt az állami tulajdonban lévő szűrőbuszt, amin az SZTE által fizetett alkalmazottak dolgoznak, odaadják Nemesi Pál fideszes milliárdos polgármesterjelöltnek."

Mihálik szerint érdekes az is, hogy Fendler Judit, az SZTE működésért felelős kancellárja azt nyilatkozta: „Nem tudok arról, hogy Nemesi Pál rendezvényein dolgozna a busz.”

A Momentum képviselőjelöltje azt írja:

„Három dolgot tudok elképzelni:

  • Fendler Judit az SZTE kancellára hazudik a szűrőbuszról
  • Fendler Judit az SZTE kancellára nem tudja, hogy az SZTE részére biztosított szűrőbusz merre jár, vagy mire használják
  • Nemesi Pál fogta magát és ellopta a szűrőbuszt, és használja.”

Mihálik szerint az is vérlázító, hogy mióta a Fidesz bekebelezte a Szegedi Tudományegyetemet, azóta ott fizetik ki Nemesi Pál kampánycsapatának tagjait, Kobza Miklóst és Ádám Attilát.

A képviselőjelölt emlékeztetett: Rovó László intenzív pártpolitizálásba kezdett akkor, amikor Nemesi Pált javasolta polgármesternek egy országos haknikörút alkalmával, több fideszes médiumban.

„Most pedig itt ez a szűrőbusz, amit az egyetem szeptember 27-től október 12-ig használ, a választások véletlenül pont október 13-án lesznek” – fakadt ki a képviselő a busz-mutyit látva.

A Szegedi Tudományegyetem egyébként attól az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapta a buszt, aminek korábbi elnöke Németh László, a klinikai központ jelenlegi elnöke, és aki egyben Nemesi Pál egészségügyi tanácsadója is. Németh László előkelő helyen szerepel a Fidesz szegedi kompenzációs listáján, tehát politikai közszereplőnek is minősül.

„Ebből a véletlen egybeesésből arra lehet következtetni, hogy az SZTE részére biztosítottak egy buszt a kampányhajrára, hogy azt Nemesi Pál használhassa” – írja Mihálik Edvin.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy Fendler Judit Fidesz KDNP Mihálik Edvin Momentum Nemesi Pál szűrőbusz szűrőprogram szűrővizsgálat busz-mutyi szegedi mutyi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés