Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 28. 13:49

Vidám őszköszöntő Rókuson és Északvárosban

Képriport
A Puskás utcába Ménesi Imre, az Ág utcába Tóth Károly invitálta a helyi lakosokat egy pezsgő családi napra szombaton délelőtt. A két rendezvényre ellátogatott Botka László polgármester is.

Hirdetés

Két olyan egyéni önkormányzati képviselő tartott családi napot szombaton, akik régóta képviselik lakókörzetüket a városi közgyűlésben. Ménesi Imre a Puskás utcai játszótéren ezért régi ismerősként köszöntött szinte mindenkit, akiket a vidám muzsikaszó vagy a pörkölt illata, esetleg a gyerekek kedvéért felállított játékok kicsábított a térre.

Ménesi elmondta, hogy Rókuson sok járdát és utat sikerült helyrehozni, de a felújítások folyamatosak, így reméli, hogy a következő öt évben még sokkal több infrastrukturális beruházás történik.

A legfontosabb a közeljövőben induló geotermikus hő felhasználására épülő fűtésrendszer kiépítése lesz, ami nagy munkálatokkal jár majd, de a képviselő szerint a helyiek a végén biztos azt fogják mondani, hogy megérte a „felfordulás”, mert radikálisan fog csökkeni a terület szén-dioxid-kibocsátása.     

A családi napokon Botka László is beszélgetett a lakosokkal (fotók: Szincsok György)

Tóth Károly a folyamatban lévő beruházásokat épp olyan fontosnak tartja, mint a jövőbeli ígéreteket.

Rövidesen elkészül például a Gáspár Zoltán utcai egészségház, de rövidesen indul a Gedói Óvoda épületének felújítása is. Északvárosban is fontos szerep jut a környezetvédelemnek, és az életminőség javításának.

Ezért telepítettek körülbelül 100 fát a Makkosházi körút és Csongrádi sugárút kereszteződésébe, és ezért volt nagy dolog a Rózsa utca sarkán kialakított rózsakert átadása. A szombati nap azonban nem a tervekről, beruházásokról szólt, hanem az ősz köszöntéséről, így kellemes időben mindkét helyszínen több százan élvezték a közös programokat.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi nap Északi városrész Ménesi Imre Rókus Tóth Károly
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés