Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 28. 11:54

Botka László programját mondta fel Nemesi Pál Gyopáros Alpárnál

Közeledik az önkormányzati választás, a Fidesz tovább zsarolja a szegedieket. Nemesi Pál fideszes polgármesterjelölt és Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos szürrealista színházában csupa olyan szereplők vannak, amiben Orbán Viktor és Botka László már megállapodtak. Hivatalosan. Ehhez nem tartja magát a kormány, minden tisztességet és korábbi határozatot felrúgva.

Hirdetés

Nemesi Pál fideszes polgármesterjelölt feltöltött egy videót a Facebook-oldalára arról, hogy elment a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztoshoz, és gyakorlatilag szóról-szóra felmondta a szegedi városvezetés 2017-ben elfogadott programjának legfontosabb elemeit – a harmadik Tisza-híddal és az intermodális pályaudvarral együtt –, amelyekről Botka László és Orbán Viktor hivatalos megállapodást kötöttek 2017 januárjában, ország-világ előtt, azok után, hogy a miniszterelnök kétszer is megígérte a hidat Szegednek. 

Kilenc éve lett volna a Fidesz-kormánynak arra, hogy a szegedi adófizetők pénzét a megfelelően felhasználva harmadik hidat építsen a Tiszára. Munka helyett inkább zsarolnak: a híd tervét használják fel arra, hogy megszerezzék a várost a strómanoknak. Erre pedig hogy-hogy nem, éppen egy milliárdos építési vállalkozót jelöltek ki.

A gond nem is a rettenetesen rossz színészi alakítással van, amit Nemesi és Gyopáros produkálnak, azt már megszokták a szegediek, hogy a Fidesz átveri őket, hanem azzal, hogy a kormány nem hajtja végre azokat a határozatokat, amelyek erre kötelezik. 2016 januárban megjelent egy kormányhatározat, amiben az áll: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter feladata a vegyesforgalmú – közúti–vasúti – Tisza-híd megépítésének előkészítése és megvalósítása 2020-ig. Ezek után 2017 márciusában újabb kormányhatározat készült arról, hogy megépítik a harmadik hidat a Modern Városok Program keretében, hiszen az kormányzati feladat.

A vegyes forgalmú, harmadik Tisza-híd a Modern Városok Program része, az a szegedi önkormányzat első számú fejlesztési kérése volt a kormánytól. Nem az uszoda, nem a kézilabdacsarnok, hanem a híd. Előbbi kettő épülhet, a hidat a Fidesz megtartotta a zsarolás eszközének, mert tudják, a szegedieknek ez a legfontosabb.

2017 márciusa óta ugyanis nem történt egy kapavágás sem, a Fidesz-kormány a saját határozatát sem tartja be. Két dolog viszont történt: először a minisztérium levélben közölte az önkormányzattal, hogy nincs pénz a harmadik hídra, majd amikor Szabó Sándor szegedi önkormányzati képviselő pénzt akart átcsoportosítani a költségvetésben, hogy legyen rá forrás, akkor azt leszavazták a fideszesek az országgyűlésben. Ezért nincs más szó Nemesi és Gyopáros videójára csak az, hogy színház.

Egészen elképesztő módon mismásol tehát az Orbán-kormány és a Fidesz, Nemesi Pállal az élén, hiszen maga a kormány az, aki azt sem tudja eldönteni, hogy milyen hidat hajlandó építeni, csak közútit vagy vegyes forgalmút. De leginkább semmilyet.

A videóban Gyopáros Alpár kormánymegbízott egyébként azt mondja:

„Mi nem a városok lobbistái vagyunk, meg nem is a kormány lobbistái, mi a projektek lobbistái vagyunk, mi azért vagyunk, hogy végrehajtsuk azokban a megállapodásokban foglaltakat, amelyeket miniszterelnök úr az adott településvezetők kötöttek.”

Jegyezzük meg, Gyopáros tehát azt mondja: ő és csapata azért van, hogy végrehajtsák azokban a megállapodásokban foglaltakat, amelyeket Orbán Viktor a polgármesterekkel kötöttek. De Botka László és Orbán Viktor megállapodását Gyopárosék egyáltalán nem hajtják végre már 2 és fél éve.

A kormánybiztos cinikus módon még azt is mondja, hogy térképek és tervek fölött szeretne már ülni. Ezt szerették volna a szegediek is, akkor már rég épülhetne a híd.

Ez tehát a nagy színjáték Nemesi Pállal, a szegedi és országos Fidesszel, és azzal a Gyopáros Alpárral, aki Orbán Viktor embere.

Ezt nézze meg!
Harmadik híd: 2002. óta zajlik az előkészítés, mindent megtett már az önkormányzat, amit megtehetett
Orbán már kétszer megígérte a harmadik hidat Szegednek
Nemesi Pál garantálja, amit már Orbán Viktor is garantált
Megint hazudik a Fidesz Szeged ügyében – ezen a héten nem először
Szikla került a zsarológépezetbe: Nemesi Pál sem tudja, milyen hidat építene Szegedre
Lábukkal szavazták le a harmadik szegedi hidat a fideszes képviselők az Országgyűlésben

Z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Gyopáros Alpár harmadik híd Nemesi Pál
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés