Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Bereményi Géza, Szirtes Edina Mókus és Grecsó Krisztián a szegedi Őszi Kulturális Fesztiválon
Művház 2019. szeptember 28. 09:30

Bereményi Géza, Szirtes Edina Mókus és Grecsó Krisztián a szegedi Őszi Kulturális Fesztiválon

Hat hét alatt hetvenöt helyszínen mintegy háromszáz program, kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a nézőket az Őszi Kulturális Fesztiválon, amely megnyitóját kedden tartják a Szegedi Tudományegyetem központi épületében.

Hirdetés
Hirdetés

A november 10-ig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozzanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.

A rendezvénysorozatot évről évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat és nyílt napot, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi és közéleti beszélgetéseket is találni.

A programsorozat különleges fényfestéssel és Fenyvesi Anna, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet vezetőjének fotókiállításával nyílik. A nyelvész kedvenc témája a bicikli.

Folytatódik a nagy sikerű Vers délben programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a Rektori Épület előtt. A fesztivál megnyitójának napján Fendler Juditot, az SZTE kancellárját hallhatja a közönség, a következő délben az SZTE Konfuciusz Intézet munkatársai és barátaik mondanak verseket magyarul és kínaiul.

A színház és az irodalom iránt érdeklődők Bereményi Gézával, Udvaros Dorottyával és Grecsó Krisztiánnal is találkozhatnak. Koncerttel várja a közönséget például Herczku Ági és a Banda, Tandi Flora és Olasz Flóra, a Zűrös Banda, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Fool Moon és Szirtes Edina Mókus.

A képzőművészet iránt érdeklődőket mások mellett Bakacsi Lajos festőművész és Gyeviki János szegedi fotóművész kiállításai várják.

A fesztivál fővédnöke Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, védnökei Botka László, Szeged polgármestere és Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja.

A rendezvénysorozat helyszínei az egyetem központi épülete és klubjai mellett a város szinte minden közművelődési intézménye és szórakozóhelye. Állandó partnereink, többek között, a IH Rendezvényközpont, REÖK, a Millenniumi Kávéház és Klub, a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Nemzeti Színház, a JATE Klub, a MASZK Egyesület, a Belvárosi Mozi, a Grand Gafé.

A fesztivál részletes programja ide kattintva érhető el

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bereményi Géza Grecsó Krisztián kultúra Őszi Kulturális Fesztivál program programajánló

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés