Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 27. 12:14 Forrás: MTI

Újra egészségügyi válsághelyzet kihirdetését kéri a DK a kormánytól

A Demokratikus Koalíció újra arra szólította fel a kormányt, hogy hirdessen országos egészségügyi válsághelyzetet amiatt, hogy felmondani készül 68 traumatológus.

Hirdetés
Hirdetés

László Imre, a DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava információjára hivatkozott, amelyik szerint rendkívüli felmondást helyezett kilátásba október elsejére a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 baleseti sebésze, amennyiben a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit.

A parlamenti képviselő azt mondta, ha ez bekövetkezik, akkor október elsején gyakorlatilag összeomlik a főváros traumatológiai ellátása. László Imre hangsúlyozta, a traumatológusi is a hiányszakmák közé tartozik.

Szerinte a kormánynak be kell ismernie és ki kell hirdetnie az egészségügyi válsághelyzetet, mert az országnak joga van tudni, hogy az egészségügy már csak akadozva működik.

A következő lépésben emelni kell az orvosok, az ápolók és a kórházi dolgozók bérét, rendkívüli eszközbeszerzéseket kell elrendelni és maradéktalanul ki kell fizetni a kórházak adósságát.

A politikus bírálatként azt mondta,

soha nem fordított ilyen keveset kormány az egészségügyre, mint a mostani. A kormányzat GDP arányosan a költségvetés 6,9 százalékát költi az ágazatra, miközben az uniós átlag 9-10 százalék között van.

Kérdésre válaszolva László Imre kijelentette,

amennyiben a 68 orvos felmond, akkor a többi, traumatológiai esetekkel is foglalkozó fővárosi kórház nem lesz képes ellátni a betegeket.
 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: baleseti sebész baleseti sebészeti ellátás DK felmondás traumatológia egészségügyi válsághelyzet

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés