Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Magabiztos siker a vágóhídon: Grundfos Tatabánya KC–MOL-Pick Szeged 28–34 (13–18)
Ziccer 2019. szeptember 25. 19:53

Magabiztos siker a vágóhídon: Grundfos Tatabánya KC–MOL-Pick Szeged 28–34 (13–18)

Furcsa mérkőzést nézhetett az, aki Tatabányára vagy a királyi tévé négyes csatornájára látogatott ma délután. A Bányászban ugyanis egy csapatnyi korábbi szegedi játékos és az egykori szegedi edző, Vladan Matics várta a mieinket a férfi kézilabda-bajnokság 4. fordulójában.

Hirdetés

Tatabánya–MOL-Pick Szeged 28–34 (13–18)
Férfi kézilabda NB I, 4. forduló, Tatabánya, 1000 néző. V: Hargitai, Markó
TATABÁNYA: Bartucz – Vujovics 3 (2), Bozsovics 5, Ilyés 1, Sipos, ANCSIN 9, Hornyák 3. Csere: Borbély, Deményi (kapusok), Balogh Zs. 2, Vranjes, Borzas 5, Szász A., Dénes, Ernei. Edző: Vladan Matics
SZEGED: ALILOVIC – Källman 2, BODÓ 6, Bánhidi, BOMBAC 5, MAQUEDA 4, RADIVOJEVICS 7 (3). Csere: Mikler (kapus), Gaber 2, CANELLAS 3, STEPANCIC 5, Henigman, Zsitnyikov, ifj. Rosta. Edző: Juan Carlos Pastor
A mérkőzés alakulása. 5. p.: 0-4. 15. p.: 2-8. 20. p.: 4-11. 24. p.: 8-12. 33. p.: 13-20. 41. p.: 17-25. 45. p.: 21-27. 54. p.: 24-32
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3

Matics mester mellett Vranjes, Ancsin, Ilyés és Balogh is az egykori szegedi különítmény tagja, igaz a túloldalról is érkeztek a Tisza-partjára: Bodó és ifj. Rosta Miklós a Bányásznál játszottak korábban.

A mérkőzés gyásszünettel kezdődött, a Simó Lajos, a tatabányaiak 189-szeres válogatott játékosa 76 évesen elhunyt.

A megemlékezés után álmosan és zavarodottan kezdtek a hazaiak, akiknél a kezdőirányító, Juhász Ádám és a cseréje, Győri Mátyás is hiányzott sérülés miatt. Szó szerint hiányoztak, ezt jól mutatta a mérkőzés alakulása is. Kényszerből Balogh Zsolt vezette a támadásokat, a kezdetben nem sok sikerrel.

Bodó átlövésből szerzett góljával indult a meccs, a Tatabánya eslő próbálkozása kimaradt. Maqueda szintén átlövésből jeleskedett, 0-2 volt ide. A Bányásznak nem ment a támadójáték, 0-3-nál időt is kért Matics edző, de nem sokat segítettek az utasítások, mert Bombac lövésével már 0-4 volt a MOL-Pick Szegednek.

A hazaiak első góljához 5 perc kellett, Bozovics talált be, 1-4-re szépítve. Tényleg csap szépített a Tatabánya, mert előbb Bodó védővel a nyakán lőtt gólt, majd Radivojevics könnyű ziccerből volt eredményes. Ancsin ekkor már a harmadik átlövését rontotta el. 1-6 volt az állás.

A nyolcadik perc is eltelt, amikor a válogatt Hornyák szépített a szélről. Egy gyors támadás végén Alilovic nem ért vissza a kapujába a kispadról, ezzel 2-6 lett az állás. Baloghnak sem ment, pár percre visszatért átlövőbe, de ebben a pozícióban sem lett jobb a Tatabányának, Bombac viszont a zilált védelem ellen szépen lőtt talpról, 2-7 ide.

A Grundfos Tatabányának 13 perc alatt mindössze 2 gólra futotta. 2-7-es állásnál Bodó tört volna be, de Vranjes a nyakánál fogva lerántotta. A videózást követően piros lapot kapott az egykori szegedi játékos. Még oda is szólt Bodónak az eset után. Bodó betöréssel próbálkozott, Ancsin állt elé, hetesért. Radivojevics bevágta, 2-8.

Az ellentámadásból hetest kaptak a hazaiak, a frissen beálló Szász harcolta ki. Vujovics állt oda, belőtte, 3-8. Vujovics 180 gólt lőtt 26 meccsen az előző szezonban, 60 hetesből született. De erre is volt válasza a Picknek: Bombac derékmagasságból, középről lőtt, 3-9, tartotta a hatgólos előnyét a Szeged, sőt, a hazai Borzas után a mieinknél Källman és Stepancic is betalált, így 4-11-re módosult az állás.

A félidő második felében magára talált a Tatabánya, Vujovics, Ancsin kétszer, majd Hornyák lőtt gólt, amire csak Radivojevics válaszol egy hetessel, így 8-12-re jött föl a Bányász. A kezdeti szétesett játék összeállt valamelyest, a mérkőzés elején látott ijedtség és tanácstalanság után ekkor már egészen elfogadható teljesítményt nyújtottak a hazaiak. Felváltva jöttek a gólok, a Bányászban Ancsin tartotta a lelket, így 13-18-cal mehettek pihenni a csapatok.

Az első félidő a hazaiak gyenge játéka miatt könnyűen hozható volt a mieinknek, Balogh szerencsére nem villogott. Egyedül Ancsin nyújtott extrát a Tatabányából.

A második félidő elején Sipos kiállítása miatt gyorsan emberhátrányba került a Tatabánya. Bodó ki is használta: 13-19. Jöhetett a Tatabánya, de Ilyés nem talált kaput. Mi viszont nyugodtan álltunk föl, a támadás végén pedig egy kínai figura: álompassz végén Källman cunderezte be a ziccert. Elképsztő erődemonstráció, 13-20. Ekkor megint kezdtünk elmenni a hazaiaktól, Bombac lőtt épp jókor, már a passzívon gondolkodtak a bírók, 13-21.

Egy cunder a másik oldalon is! A Veszprémtől kölcsönbe érkezett Borzas a szélről tekerte be. Szép volt, igaz, 7 gól volt a különbség a két csapat között. Bodó megpattanó lövésből válaszolt, 6/4 volt a mutatója ekkor, 14-22. Hornyák is jól játszott a harmadik góljával 15-22-re módosult az állás. Ezután Ilyés köszönt be (16-22), majd Stepancic lőtt hatalmas átlövésgólt (16-23), amire Ancsin válaszolt (17-23), majdnem olyan gyorsan, mint ahogyan most olvassák. 40 perc alatt 40 gól a mérkőzésen, kicsit sok, de legalább az eloszlással elégedettek lehettünk.

A második félidő második felétől elkezdtek forrni az indulatok. A Tatabánya védekezése értékelhetetlen volt, Bodó elfutásból (17-24), majd betörésből szerzett gólt (17-25). Borzas talpról válaszolt átlövésből gyorsan, okosan, de megint jött egy Stepancic-gól, amivel 18-26 volt az állás, nyolc közte, időt is kért Matics edző. A mester gondolkodásra és forgásokra szólította fel az övéit.

Jót tett az időkérés a hazaiaknak, mert előbb Bozovics (19-26), majd Vujovics is betalált (20-26). A faiatal Borbély ismét kifogta Radivojevics büntetőjét, aki most nem flegmázott, de rosszul célzott. Volt csattanós válasz a kihagyott hetesre, de csak a kapufán, amiből indult a Szeged, 20-27-re növelve az előnyt. 

A visszafutásnál Radivojevics taszította meg Vujovicsot, aminek balhé lett a vége, kiállítás. Radivojevics padnál sem bírt magával, ekkor már Pastor is üvöltött vele. A szegedi játékos valószínűleg azt nehezményezte, hogy Vujovics eljátszotta a szabálytalanságot. A balhé után plusz 2-2 percet osztottak ki a bírók, így 2-4 perc a mérleg. Ancsin kézilabdázott egy kicsit, 21-27.

Zsitnyikov is pályára lépett, jó kombináció végén pedig Jorge Maqueda lőtt gólt emberhátrányból, 21-28. Ekkor ria-ria, Hungáriába kezdtek a tatabányiak, hiába, met gólt lőtt a Szeged, 21-29.

Az ellentámadás végén Bánhidi fájlalta a lábát, az őt fogó hazai játékos esett rá, veszélyesen hajlott Bánhidi térde. Videózást követően Bánhidit második két perc után piros lappal leküldték, mert a visszajátszásból kiderült, hogy Bánhidi megütötte Dénest, akit az esésért szintén kiküldtek két percre. Nagyon indulatos volt a meccs.

Ancsin használta ki a zavart és a zűrt, gólt lőtt (22-29), majd egy elrontott szegedi támadás után 23-29-re faragta a hátrányt. Ancsin mutatója ekkor 9 lövősből 8 gól volt. Mutatós mérleg az átlövőtől.

A hajrára Mikler is beállt, Bánhidi pedig már nem jött vissza. Canellas góljára jött a válasz, 23-31. Juan Carlos Pastor pedig időt kért. Nem igazán lehetett hallani mit mond, nyolccal közte milyen utasításokat adott a milyeinknek, de így már tényleg edzőmeccs érzése volt az embernek, igaz extra indulatokkal fűszerezett találkozó volt. Jorge Maquedát küldték ki két percre az 54. percben, ütött a tatabányai felé, de Bozovics egy fél csavarral eldobta magát, nehogy ne vegyék észre a bírók. Rossz kaszkadőr lenne a tatabányai, nem hiába lett kézilabdázó. Pastor megint időt kért 6 perccel a vége előtt.

A visszatérés a Tatabányának sikerült jobban, Ancsint hiába rántották meg, betalált megint, ez volt a kilencedik gólja, 25-32. Sok volt a 25 kapott gól 25 perc alatt a Tatabányától. Sőt, Bozovics is betalált, 26-32. Ekkor úgy tűnt egy hatalmas hajrával feljöhet a Tatabánya, az időkérés a szegediek lendületét törte meg.

Ütközés, Radiojevics feküdt a földön, fújolt a közönség a korábbi magánszáma miatt. A követekező támadásban hatalmas lerántás, Sipos húzta le Maquédát, járt érte a piros lap, teljesen jogosan. Túlzottan is kemény volt a meccs.

Szépen kijátszott figura végén jött Gaber második gólja 26-33. Majd Balogh Zsolt tört be, gól, 27-33. Hatvan gól 57 perc alatt. Nem figyeltünk, labdát szerzett a Tatabánya, indítottak, Borzas-gól, 28-33. Már csak 5 volt közte. Zsitnyikov forgolódott, kicsit bele is ment a védőjébe, fölé is lőtt. Gyorsan elfelejtettük inkább. Volt egy belemenés a túloldalon is, Canellas vitte föl a labdát, Maqueda kapta meg, aki be is vágta a negyedik gólját. 28-34 az 59. percben. Ez maradt a vége.

A mérkőzést az döntötte el, hogy a Tatabánya az első 15 percben nem találta a játékát, akkor ki is alakult az 6-8 gólos szegedi előny, ami a találkozón nagyjából végig jellemző volt. Végül 6 lett közte. Ancsin volt a Bányász legjobbja, Balogh halovány volt, nálunk Bodó és Bombac villogtak.

Bodó Richárd a meccs végén azt mondta: az elmúlt négy évnek volt köszönhető az a feszültség, ami a pályán érződött. „Keményen tud védekezni a Tatabánya, ütnek vernek, ha az kell, olyan volt, mintha egy vágóhídra jöttünk volna, de a lényeg, hogy megvan a két pont.” – tette hozzá a szegedek legjobbja.


 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Tatabánya

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés