Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 25. 16:44 Forrás: hvg.hu

Trócsányit kormányzati megrendeléseiről kérdezik, mielőtt Uniós biztos lehetne

Az egykori igazságügyi miniszter üzleti érdekeltségeit vizsgálja meg az Európai Parlament jogi bizottsága, mielőtt rábíznák a bővítésért felelős biztosi pozíciót.

Hirdetés

A hvg.hu azt írja, hogy Trócsányi továbbra sem kapott zöld utat a bizottságtól, és még meg sem hallgatták, máris bajban van.

A vizsgálat tárgya az általa alapított ügyvédi iroda, ami nem kevés kormányzati megrendelést kapott.

Alapesetben a bizottság megelégszik a biztosjelölt által benyújtott nyilatkozattal a pénzügyi érdekeltségeiről. Úgy látszik azonban, hogy a jogi bizottságnak Trócsányi esetében ez nem volt elég, mélyebb vizsgálat is lesz.

Amennyiben összeférhetetlenséget állapítanak meg, akkor a biztosjelölt megszünteti az összeférhetetlenséget vagy elveszik a neki szánt területet és másikat kap, vagy arra a következtetésre jutnak, hogy nem képes ellátni a biztosi feladatot – írja a hvg.hu.

Trócsányi Lászlóról korábban Ujhelyi István szocialista EP-képviselő azt mondta, hogy „önmagában vicc, hogy egy jogállamiságot lebontó, EU-ellenes párt uniós biztosa fogja számon kérni a csatlakozni akaró országoktól a jogállamiságot és az európai értékeket”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Európai Bizottság Európai Unió Trócsányi László
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés