Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. szeptember 25. 15:40

Négy évre börtönbe vonul a fideszes Mengyi Roland

Mengyi volt az, aki elvárta, hogy Voldemortként szólítsák. A volt fideszes országgyűlési képviselőt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen négy év letöltendő börtönre ítélte.

Hirdetés
Hirdetés

Várható volt, hogy lesz egy-két fideszes képviselő, akit „beáldoz” a kormánypárt, mert már annyira egyértelműen vállalhatatlan a tevékenységük, és nemcsak a lóláb lóg ki az ügyeikben, hanem az egész ló.

Mengyi Roland különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt kapott most négy év letöltendőt.

A másodfok egyébként súlyosabb ítéletet szabott ki, mint az első fokon eljáró bíróság, mert az első körben Voldemort csak 3 évet kapott, ezt toldották most meg egy esztendővel.

„Mengyi Roland és társai 2015 tavaszán elhatározták, elérik azt, hogy szociális szövetkezetek számára európai uniós forrásból származó pályázatot írjanak ki azért, hogy az azon elnyerhető összeget jogellenesen, valós teljesítés nélkül, saját maguk megszerezzék.” – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség 2015-ös közleményében.

A Fővárosi Ítélőtábla mai ítélet indoklásában pedig úgy ítélte meg, hogy „a vádlottak szándéka az összesen közel 500 millió forint összegű támogatás teljes összegének jogosulatlan megszerzésére irányult.”

Emlékeztetőül: az a Public Sector Kft. írta a Mengyi-féle pályázatokat, amely Simonka György szintén fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető pályázatokon is dolgozott. Simonka viszont már nem ér rá pályázatokkal foglalkozni, mert 8 és fél évet kért rá az ügyészség, ami azt állítja, hogy Simonka 45 százalékot kért vissza a nyertes pályázatokból.

Mengyi Voldemort Rolandnak köszönhetjük az „alkotmányos költség” kifejezést, ő volt az, aki így nevezte a csúszópénzeket.

Amikor még nem derült ki semmi. Mengyi Roland Lázár János egykori miniszterrel pózolt.

(fotók: MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz ítélet költségvetési csalás Mengyi Roland
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés