Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nemesi Pál a Szeviép-csőd után is bizniszelt a vállalkozást tönkretevő cégvezetőkkel
Szegeden 2019. szeptember 25. 12:56 Forrás: 24.hu

Nemesi Pál a Szeviép-csőd után is bizniszelt a vállalkozást tönkretevő cégvezetőkkel

Mindezt a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje mondja el a 24.hu-nak adott interjújában.

A Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje véghezvitte azt a bravúrt, hogy egy, a 24.hu-nak interjúban lábon lőtte saját magát és az őt indító kormánypártokat is.

Nemesi Pál ugyanis nemcsak azt vallja be – megint –, amit már eddig is tudni lehetett róla, hogy dolgozott a Szeviéppel,

  • azt is elmondja, hogy miután a Szeviépet csődbe vitték annak vezetői, azok új vállalkozásával is dolgozott együtt,
  • és cáfolja azt is, amit a teljes jobboldali média harsogott: Nemesi Pál kijelentette, hogy nem volt politikai irányítás az üzletekben: „Abszolút alaptalan gyanúsítgatás. Nem volt ilyen.”

Ha csak egy interjúrészletet olvas el a mai napon, akkor ez legyen az:

– A Fidesz évekig a Szeviép-üggyel támadta Botkát. A tavalyi kampányban és az idén év elején szinte naponta jelentek meg hosszú cikkek arról, hogy a baloldali városvezetés okozta az építőipari vállalat csődjét, sőt odáig mentek, hogy szinte mindenkit megbélyegeztek, akinek köze volt a Szeviép beruházásaihoz.
– A stratégiai kommunikációs ügyekhez nincsen közöm.
– Ezzel azt mondja, hogy nem beszélték át, hogy az ön cége is konzorciumi partner volt a csőd előtti években az egyik milliárdos Szeviép-projektben?
– Tény, hogy megkérdezték tőlem a végső egyezség előtt, milyen csontvázak várhatóak, hogy kiesnek a szekrényből, ha valaki nyitogatja őket. De én akkor is azt mondtam, hogy nincs csontváz. Dolgoztunk a Szeviéppel, hogyne. Együtt dolgoztunk az Aquapolison, és előtte is voltak közös projektjeink.
– Sőt a csőd után is volt együttműködése a bebukott tulajdonosok más cégével.
– Igen, velük is dolgoztunk.
– Azért kérdeztem, mert a jobboldali sajtó visszatérő gyanúsítása szerint politikai irányítással mentek ezek az üzletek.
– Abszolút alaptalan gyanúsítgatás. Nem volt ilyen. Mi benne voltunk például az Aquapolis építésének mindkét ütemében. A többi cég azóta eltűnt a színről, de mi még mindig itt vagyunk.
– A felépített Aquapolis-fürdő pedig azóta Mészáros Lőrinc irányítása alá került. Szépen belesűrűsödnek egyetlen beruházásba a magyar építőipar átalakulásának különböző stációi.
– Tudom, hogy Mészáros Lőrincé, de nem hiszem, hogy ez az egyetlen munkánk, ami időközben gazdát cserélt. Az ingatlangazdálkodásnak ez a része már nem a mi asztalunk.
– Manapság a Fidesz számára szimbolikus és politikailag is fontos Lakitelki Népfőiskola bővítésére kaptak milliárdos megrendelést. Egy ilyen típusú munka elnyeréséhez szükség van politikai megbízhatóságra vagy sima közbeszerzéssel meg lehet kapni?
– Mi mindig közbeszerzéssel, versenyben kaptunk megbízásokat. Akkor is, amikor a szegedi önkormányzatnak dolgoztunk, és most is. Tiszta a lelkiismeretem.”

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz kampány Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés