Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 24. 19:45

Tóth Bertalan: Szabad városokat akarunk, olyanokat, mint Szeged!

Képriport
– Október 13-a az év legfontosabb napja. Megvan az esély, hogy sok helyen leváltsuk a Fidesz-helytartóit. Ez egyszerre igaz a megyei jogú városokra és a fővárosi kerületekre. Reális az esély, hogy az ellenzék adja Budapest új főpolgármesterét – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Hirdetés

Szabad városokat akarunk, olyanokat, mint Szeged! – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, aki országos kampánytúrája állomásaként látogatott Szegedre. Vélekedése szerint sok megyei jogú városban teljes mértékben reális az ellenzéki összefogás polgármestereinek győzelme, ahogyan az is, hogy elhódíthatják a közgyűlési többséget a kormánypárttól.

Szerinte Szegeden érezni a szabadság szelét, és úgy fogalmazott: az a fontos, hogy a hazai települések sokaságán ugyanezt tapasztalhassák meg az emberek. Van másmilyen élet a városok és községekben, mint amilyet eddig a Fidesz kínált – jelentette ki. Mindehhez hozzáfűzte: ha sikerül megtörni az önkormányzati választásokon a kormánypárt túlhatalmát, akkor október 14-én már egy új országban fogunk ébredni.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A szocialistákról szólva elmondta, hogy sok kompromisszumot és áldozatot hoztak az ellenzéki együttműködés érdekében, hozzátéve, hogy politikailag nincs is más járható út.

A Szeged Televíziónak és a szeged.hu-nak a sajtótájékoztató után Tóth Bertalan elmondta, hogy kiemelten fontos volna, ha az ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely legyen Budapest következő főpolgármestere. A főpolgármesteri cím szimbolikus jelentőségű – tette hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nézete szerint a soron következő helyhatósági választás három alapvető fontosságú kérdésről szól: a valódi önkormányzatiságról, a szolidaritásról és a zöldpolitikáról. Az utóbbihoz hozzáfűzte: a Fidesz semmit nem tesz a klímavédelemért. A vázolt összefüggésben beszélt sajtótájékoztatóján arról, hogy számára Szeged a valósi önkormányzatiság mintája, vagyis olyan város, amely önállóan dönt az előtte álló feladatokról.

Tóth Bertalan ugyanakkor elzárkózott attól, hogy számszerűsítse hány megyei jogú városban és hány fővárosi kerületben számít az ellenzék jelöltjeinek győzelmére. A Fidesz médiatúlsúlyát és anyagi fölényét érintő kérdésre úgy válaszolt: azért járják az országot, azért tartanak fórumokat, azért találkoznak mindenütt az emberekkel, hogy ledolgozzák a jelzett egyensúlytalanságot.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kampány MSZP önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Tóth Bertalan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés