Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 24. 19:10

A jövő házait a természetből építhetjük

Képriport
Az építész feladata, hogy visszavezesse az embereket a természet közelébe – hangzott el többek között a XXII. Bioépítészeti Napok keddi megnyitóján. A rendezvény szakmai programjai mellett egy kiállítás is megtekinthető a Bálint Sándor Művelődési Házban.

Hirdetés

Az ember, a természet és az építészet hármas egységétől függ, hogy milyen szintű életminőséget tudunk biztosítani önmagunknak és utódainknak – mondta megnyitó beszédében Jáger Richárd, a Bálint Sándor Művelődési Ház igazgatója. A bioépítészet lehetőséget ad, hogy egyszerre teremtsünk zöldebb, élhetőbb és praktikusabb otthont magunknak. A szakmai napok kísérőrendezvényeként megnyílt az a kiállítás is, mely bemutatja a hazai és külföldi bioépítészet kiemelkedő eredményeit. A kiállítás október11-éig tekinthető meg az újszegedi művelődési intézményben.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A Bálint Sándor Művelődési Ház és a Magyar Bioépítészeti Egyesület közös programsorozatában a természetes otthonokról, az extrém vastag szalmabálás szerkezetekről, az ökoépítés alapjairól, az Otthon Melege Program tapasztalatairól, a napelemes rendszerek tapasztalatairól, a szegedi zöld város programról, és még sok más izgalmas témáról hallhatunk előadásokat és láthatunk posztereket a rendezvény során. Szakmai előadások, vitafórumok lesznek szeptember 25-én, szerdán 10.00–12.15-ig és 14.00–18.30-ig, szeptember 26-án, és csütörtökön 10.00–12.15-ig és 14.00–17.30-ig.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bálint Sándor Művelődési Ház építészet Újszeged bioépítészet Bioépítészeti Napok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés