Hirdetés
Szeged 2019. szeptember 23. 20:01

Harminc százalékot erősödött Szeged a belügyminiszter adatai szerint

Három témában is ellentmondott Nemesi Pálnak és a szegedi Fidesznek Pintér Sándor a hétfői lakossági fórumán, Szegeden. A belügyminiszter szerint ugyanis a város 30 százalékkal erősödött az elmúlt években, Szegeden egyáltalán nem nőtt a bűncselekmények száma, és menekülteket csak az állam telepíthet be az országba, az önkormányzat nem.

Hirdetés

Úgy látszik, hogy a kormányközeli fideszesek nem kívánnak teljesen hülyét csinálni magukból a kampány és egy milliárdos kedvéért Szegeden. Hétfő délelőtt Juhász Tünde kormánymegbízott a szegedi foglalkoztatási helyzetet dicsérte, méghozzá joggal, mert míg az országos átlag 3 százalék körüli, addig a szegedi adat 2,28 százalék. Hétfő este pedig Pintér Sándor ismerte el három fontos dologban is, hogy Szeged jobban teljesít az elmúlt évekhez képest.

Nyugodtan mondjuk ki: Pintér Sándor belügyminiszter hülyét csinált a Szegedmából Kapitány Gergőstül, illetve a szegedi Fideszből Nemesi Pálostul és Kubatov Gáborostul együtt.

Előhangként annyit érdemes megjegyezni, hogy Pintér Sándor nem egy vallatáson vett részt, hanem egy fideszes lakossági fórumra hívták előadni. Érdekesség, hogy a hallgatóság első sorában foglalt helyet Rovó László SZTE-rektor, Fendler Judit SZTE-kancellár és Kobza Miklós, aki Orbán Viktor egykori fotósa és facebookosa, jelenleg pedig a szegedi egyetem sajtós megjelenéseit intézi. Eddig nem volt divat, hogy a Szegedi Tudományegyetem vezetői pártok kampányrendezvényein az első sorban ülve hallgatták volna az aktuális pártideológus okfejtéseit. Legalábbis a rendszerváltás óta biztosan nem. De a történelem ismétli önmagát, visszatér a Kádár-rendszer hagyományaihoz az Orbán-rendszer: az egyetemi rektornak már a fideszes kampányrendezvényeken kell tapsolnia.

Pintér Sándor sok minden más mellett beszélt arról, hogy milyen jól teljesítettek a szegedi rendőrök. És akkor jött egy adat:

Szegeden tavalyhoz képest 70 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.

Miközben a Fidesz leghűségesebb pártlapja azt írta, hogy Szegeden több a bűncselekmény, addig a belügyminiszter magát és a rendőrséget dicsérve helyretette a „mostanában rendkívül sok” bűncselekménnyel riogató Nemesi Pált és a bólogató, folyamatosan csikágót kiáltó Szegedmát.

De nem volt még elég, jött a következő ütés a szegedi Fidesznek. A kérdést – ami így szólt: Van-e alkotmányjogi lehetősége annak, hogy egy települési önkormányzat befogadjon menekülteket? – maga Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök nyújtotta át egy papíron a belügyminiszternek.  A válasz egyértelmű:

Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást, és adhat ki letelepedési engedélyt.

Ez az a téma, amivel a szegedi Fidesz és a KDNP rendületlenül próbálja mosni a szegediek agyát, hogy a városvezetés menekülteket telepítene be. Ha kellett, B. Nagy Lászlót is beleállították a feladatba. B. Nagy bele is állt, hiszen ezért fizetik. No, meg az egykori valódi hírportál, az Origo, őket el is meszelte a bíróság.

És ha ez még nem lett volna elég, Pintér újabb jobbhorgot vitt be a szegedi Fidesz és Nemesi szeme alá. A belügyminiszter elmondta:

miközben az adóerő-képesség országos átlaga 34 ezer forint, addig Szegeden ez 39 ezer forint. Ráadásul Szeged 2010-ben 30 ezer forinton állt, azaz 9 év alatt 30 százalékot erősödött.

A belügyminiszter annyit tett még hozzá, hogy mindenki döntse el, ez elég vagy sem.

Arra tökéletesen elég például, hogy teljesen ellentmondjon a Kubatov Gábor és a Budapestről, valamint Pécsről ideküldött emberei által dróton rángatott szegedi Fidesz és Nemesi Pál koncepciójának a kampányban, miszerint Szeged leszakadt.

Z

(Nyitókép: közvetítés a Szegedma Facebook-oldaláról)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Belügyminisztérium Fendler Judit Fidesz KDNP lakossági fórum Nemesi Pál Rovó László Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés