Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 23. 15:27

Juhász Tünde kormánymegbízott cáfolja a milliárdos Nemesi Pál hazugságait

Megint zavar van a Fideszben: a jelek szerint ünnepségeket kell szervezni ahhoz, hogy igazat mondjanak a kormány emberei.

Hirdetés

Juhász Tünde kormánymegbízott dicsérte Szegedet.

Sőt, azt mondta:

„Adatokkal is szeretném bemutatni azt az igen jó helyzetet, amiben Csongrád megye és Szeged munkaerőpiaci szempontból is van. Az elmúlt 8–10 évben a foglalkoztatottság olyan jellemzőkkel bír, mint soha előtte a rendszerváltoztatás óta. 2010–2019 között Csongrád megyében 23 ezer 500 fővel nőtt a foglalkoztatottak száma. A KSH számai szerint 15 és 74 év közötti népességből 185 ezer 400 fő tartozik a megyében a gazdaságilag aktív kategóriába, közülük 182 ezren a foglalkoztatottak száma, vagyis 3 ezer 300 fő a munkanélküliek száma. Jelentősen csökkent ez a szám az utóbbi évtizedben, hiszen mostanra a megyei munkanélküliség aránya 1,8 százalék, ezzel az országos rangsor harmadik helyén állunk Győr-Sopron és Veszprém megye mögött. A KSH-nál a kormányhivatal tágabban értelmezi az álláskeresőket, így nagyobb létszámot, 6400 főt sorol ebbe a kategóriába. Ez a szám is 70–75 százalékos csökkenést mutat a tíz évvel ezelőtti 12–14 ezer főhöz képest.”

Eközben Nemesi Pál kicsit más véleményen van a munkaerőpiaci helyzetről. Mindez azért is érdekes, mert a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje civilben a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, azaz elvileg tisztában kellene lennie ezekkel az adatokkal.

A jelek szerint vannak olyan (rossz) fideszesek, akiket ha meghívnak egy ünnepségre, akkor magukból kivetkőzve dicsérni is képesek Szegedet, lásd Juhász Tünde mellett Szijjártó Pétert. És vannak olyan (jó) fideszesek, akiket egyáltalán nem érdekel a valóság, azt mondják, kis túlzással biorobotként, gondolkodás nélkül, amit a pártközpontban „felírtak nekik egy papírra”. Úgy tűnik, Nemesi Pál is ilyen: és ez azért méltatlan Szegedhez. Vagy ahogy ő szereti mondani: rangon aluli az a fajta sárdobálás, amit csinál, ha a munkaerőpiacról van szó a városban.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: álláskeresés Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád Megyei Kormányhivatal Fidesz foglalkoztatási paktum foglalkoztatottság Juhász Tünde kampány KDNP KSH munkaerőpiac munkanélküliség Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Szent-Györgyi Albert Agóra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés