Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. szeptember 23. 13:18

Elmentek Bob Dylan grafikái, hamarosan jönnek a Dimenziók a Reök-palotába

Tizenegy hét után vasárnap este bezárt a Reök-palotában a világhírű énekes, Bob Dylan színes grafikáit bemutató kiállítás. A szecessziós palotába október 5-től Dimenziók címmel jön a 2017-ben bemutatott Káosz és a rend című kiállítás folytatása.

Hirdetés

Július végén nyílt meg a Magyar Ede téri kiállítóházban az amerikai énekes ikon, Bob Dylan tárlata, amelyen a 78 éves élő legenda ötven grafikáját mutatták be. A Prágából érkezett alkotások Magyarországon először Szegeden voltak láthatók – vasárnap estig, amikor gitárral kísért tárlatvezetéssel búcsúztatták az alkotásokat.

Az „Életem az utca, ahol járok” című tárlaton bemutatott Dylan-képeket a zenész utazásai inspirálták, az ezek során elkapott tájak, nagyvárosi látképek és az élet hétköznapi pillanatai elevenednek meg rajtuk.

A különleges tárlatot október 5-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 2017-ben rendezett Káosz és a rend című kiállításának újabb fejezete, a Dimenziók követi.

 

A Káosz és rend című tárlatot 2017 őszén láthatták a szegediek: idén októberben jön a folytatás, a Dimenziók (Fotó: Rafai Gábor)

A november 17-ig látható nagyszabású, több száz alkotás digitális printjét bemutató reprezentatív tárlat második felvonását szintén egy elvont, rendkívül inspiratív fogalom fémjelzi.

Az előző, káosz és rend fogalompár akár az alkotó folyamat leírására is szolgálhat: amikor a művész alkot/teremt, a káoszból rendet/kompozíciót hoz létre.

Ugyanez igaz egy tárlat születésére is – az egymással nehezen megfejthető kölcsönhatásban lévő művekből kialakul végül az a befogadható, szerethető, átérezhető kiállítás, amely visszacsalja a látogatót.

A Dimenziók szintén egy hasonlóan két szinten, két dimenzióban értelmezhető hívószó: az alkotók és a kurátor szempontjából is sokoldalú kihívást jelent.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bob Dylan kiállítás Reök palota
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés