Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Jónak tűnt, de csak reménykedni lehetett: Paris Saint-Germain–MOL-Pick Szeged 30–25 (16–14)
Ziccer 2019. szeptember 22. 20:38

Jónak tűnt, de csak reménykedni lehetett: Paris Saint-Germain–MOL-Pick Szeged 30–25 (16–14)

Az első hazai meccs és győzelem után jött az első idegenbeli találkozó – és az első vereség. Pedig Mikler, Radivojević, Bánhidi egészen príma volt.

Hirdetés
Hirdetés

Paris Saint-Germain–MOL-Pick Szeged 30–25 (16–14)
Férfi kézilabda, Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Párizs, Stade Pierre de Coubertin. Vezette: Szlave Nikolov, Gjorgji Nacsevszki (macedónok).
Paris Saint-Germain: Gerard – Nahi, Sagosen 4, Toft Hansen, N. Karabatić 8, Remili 5/1, Abalo 1. Csere: Corrales (kapus), L. Karabatić 2, Kounkoud 2, Syprzak 3, Ekdahl du Rietz 1, Morros. Vezetőedző: Raúl González.
MOL-Pick Szeged: Mikler – Radivojević 4/2, Maqueda 5, Gaber 1, Bánhidi 3, Källman 1, Bombač 2. Csere: Alilović (kapus), Bodó 6, Stepančić 1, Cañellas 1, Henigman 1, Kašpárek, Zsitnyikov, Šoštarić. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc.

A PSG kezdett, Remilié volt az első lövés és az első gól is, nekünk nem volt jó az első lövésünk, Bodó kísérletét könnyedén védte Gerard. Nahi szélről lőtte a második francia gólt, 2–0. Maqueda kísérletét is szépen védte a francia kapus. Nikola Karabatić fut be a szegedi hatosra, feladják neki, be is dobja, 3–0. A hetedik percben lőttük az első gólt, Bodóé volt, erre a Karabatić-testvérek válaszoltak. Nikola passzolt Lukának, 4–1. Maqueda félmagas lövését is könnyedén védte Gerard – Jorge így kezdte a Barcelona ellen is... És úgy is folytatja, szegedi lerohanást értékesít a spanyol, 4–2. Radivojević hetesből hoz közelebb minket, miután megfésült Gerard fejét, a haját nem tudta, oda is ment hozzá utána, 4–3. Nikola Karabatić talpról ágyúzott, majd eladtuk a labdát, de Mikler bemutatta az első bravúrját, Kounkoud lőtte telibe a kezét. Rögtön ezután Bánhidi is meglőtte az első gólját, jutalmul Nikola Karabatićot két percre le is ültetik. Sagosent nem érdekli az emberhátrány, kilövi a jobb alsót, Radivojević most a szélről lő gólt, 6–5. Újra Remili lő gólt, Mikler védte be, 7–5. Bodó lövi szét a párizsi kaput, pontosabban a kapufát, Gerardról pattan be, 7–6. Sagosen rontott lövése után Maqueda egyenlít 7–7. A PSG kért először időt, rögtön utána beállóból Syprzak volt eredményes, Maqueda válaszolt rá 8–8. Sagosen lövését újra védi Mikler. Radivojević avatta föl Corralest, átvették a vezetést a fehérben játszó kékek, 8–9. Gaber kapta az első szegedi kiállítást, Sagosen használta ki Kašpárek mellett, Bánhidi vette vissza a vezetést, majd Nahi egyenlített, 10–10. Bombač eladta, Nikola Karabatić végigszáguld, belövi, Maquedát leküldik, 11–10. Syprzak ziccerét védte őrült nagy bravúrral Mikler, Bodó Bombázó tizenegy méterről ágyúzott Corrales kapujába, közben Bánhidi terült el, ki is állították róla az egyik párizsit, 11–11. Kimarad az első piros-kék hetes, Remili a felső kapufára lövi a büntetőt, a kipattanó Maquedáé, JCP azonnal időt kért. Bombač már passzívban lő a kapufára, a túloldalt Nikola megint szétlövi Mikler kapuját, 12–11. A szegedi emberhátrány utolsó pillanataiban Nahi repül be a szegedi hatosra, a labda meg a Pick kapujába, 13–11. Maqueda góljára Abalo válaszolt, 14–12. Gaber, egyedül maradt, nagy magányában be is lőtte, 14–13. Remilire jött ki ezúttal a figura, miután Sagosen elvitte az embereket, a francia átlövő könnyen pattintott Mikler kapujába, 15–13. Bombač varázsolta be a hatosra Bánhidihez a labdát, a beálló be is vágta. Nem úgy, mint a túloldalon: Toft Hansen kísérletét védte Mikler, 15–14. Bombač lövését védte Corrales, Sagosen az utolsó másodpercekben bevetődik, 16–14.

A játék több, mint reményt keltő, a hátrány simán ledolgozható – gondoltuk a szünetben.

Stepančić–Cañellas–Zsitnyikov belső hármassal kezdtek a kékek. Borsos Attila szakkommentátor szerint is „kísérleti” ez az összeállítás. Nem érdekes, mert Stepančićé volt az első gól, Nahié az első francia hetes, 17–15. Heningman pattint Corralesnek gólt, Nikola Karabatićot le küldik két percre a macedónok, 17–16. Remili bombázott Mikler kapujának közepébe a felső lécről, 18–16, Cañellas válaszol, nagyon vártuk, 18–17. Sagosennek megint csak kísérlet jut: Mikler szépen védi a lövését. Bánhidi harcolt ki hetes, belőtte egyébként, miközben tépték, de Radivojevićnek oda kellett állni a vonalra, szépen csuklózta be Corralesnek, 18–18. Luka Karabatić harcolt ki hetest, Gaber védekezett belül, Nahi hiába akarta felavatni Alilovićot, nem jött össze neki. Cañellas ellépi... Mikler viszont kivédi – Remili most hiába lőtt. Cañellas most eladja, Kounkoud kihasználja, 19–18. De egymás után nem tud két gólt lőni Miklernek, Roli parádésan védett, de Sagosennel már ő sem tudott mit kezdeni, 20–18. Sagosen most passzol, Luka Karabatić hajol be a hatos fölé, 21–18. Pastor azonnal időt kért. Maqueda visszajött, de rögtön eladják a kékek újra a labdát... Bodó lőtt gólt, hét percnyi szegedi gólcsendet tört meg, 21–19. Remili lövését ezúttal a rövid saroknál fogja Mikler. Bombač is eladta Nikola Karabatić lerohanásból, 22–19. És hogy ez a rossz sorozat folytatódjon: újra eladta a labdát a Pick Szeged... Ekdahl du Rietz a szélről lő gólt, először vezet négy góllal a PSG, 23–19. Mikleren ma sem múlik semmi, Kounkoud lövését védi, Källman helyzetét Corrales védi ki. Syprzak beállóból növeli a távolságot, 24–19. JCP-nek megint időt kell kérni. Bodó végre újra gólt lőtt, 24–20. Remili lőtte be a Syprzak kiharcolt hetest, Alilovićnak esélye sem volt, 25–20. Maqueda lövését Corrales védi, a túloldalt megint Mikler véd, hálából az 51. percben Bombač meglövi a mai első gólját, 25–21. Újra Mikler zsenijének lehetett örülni, majd Deki meglövi a második gólját is, 25–22. Majd eladta a labdát... Bánhidinek akart passzolni a 44-es. Kétszer is támadt a Szeged, hogy közelebb kerüljön, nem sikerült. Syprzak lőtt gólt a párizsi időkérés után, 26–22, gyorsan válaszol Källman Bodó passzából, 26–23. Nikola Karabatić góljára Gaber válaszolt, 27–24, kicsit elfeledkeztek most védekezni a srácok. Szegedi támadásból Kounkoud szerzett labdát, Bodó lőtt nagy gólt, 28–25, Nikola Karabatić is beköszönt, kétszer egymás után, 30–25.

Szerettünk volna hinni abban, hogy lesz ez jobb is, de csak akartak a kékek, sikerülni sehogy nem sikerült. Nagyon sok volt az eladott labda, ezzel bukott a MOL-Pick Szeged – szerintünk.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Paris Saint-Germain