Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Botka László: legyen Szeged a legszolidárisabb, legzöldebb, legegészségesebb magyar város
Művház 2019. szeptember 21. 14:30

Botka László: legyen Szeged a legszolidárisabb, legzöldebb, legegészségesebb magyar város

Képriport
Nyárbúcsúztató családi napot tartottak szombaton az Odessza városrészben található Maróczy Géza téren. A nemrégiben faltól falig megújult területen a gyerekeket játszóház, ugrálóvár és koncert várta, az itt élő felnőttek pedig a városrészt érintő fontos kérdéseket beszélhették meg a polgármesterrel és a helyi képviselőjelölttel.

Hirdetés

Kellemes meleg, igazi indiánnyári hangulat várta azokat, akik úgy döntöttek, hogy a szombaton délelőtt az újszegedi Maróczy Géza téren töltik sokadmagukkal. A gyerekeket a teljesen megújult, korszerű játszótér mellett arcfestés, játszóház, ugrálóvár is várta, a Csiga Duó vidám zenés műsorára pedig többen táncra is perdültek.

A szülők pedig sok mindent megtudhattak a városrész és Szeged jövőjéről a családi napra kilátogató Botka Lászlótól, és az Összefogás Szegedért helyi képviselőjelöltjétől, Mihálik Edvintől.

Ezekben a napokban minden szegedi háztartás postaládájába eljuttatják Botka László és az Összefogás Szegedért következő évekre vonatkozó városfejlesztési programját, amelyet 12 pontban foglaltak össze. A Maróczy Géza téri programra kilátogató polgármestert arra kértük, foglalja össze, mit tartalmaz a program:

– A gazdaságfejlesztés terén az önkormányzat legfontosabb dolga, hogy vonzó infrastruktúrát építsen ki, ezért a lézerközpont mellett egy 80 hektáros ipari parkot fogunk létre hozni és tervezzük további gazdasági feltáró utak megépítését, hogy a szegedi gazdaság, ahogy eddig, a jövőben is dinamikusan tudjon fejlődni és újabb munkahelyek jöjjenek létre

– mondta a polgármester.

Botka László elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy Szeged a szolidaritás városa maradjon.

– Annak ellenére, hogy a kormány kivonult a szociális ellátásból, mi egy hatszáz milliós szociális alapot hoztunk létre, és az idén már tízezer forintos támogatást tudtunk adni minden általános iskolás gyermek beiskolázásához, és mind a harmincnégyezer szegedi nyugdíjasnak.

Tervezzük, hogy újabb támogatási formákat fogunk bevezetni mind a rászorulók, mind a nyugdíjasok, mind pedig a gyermekeket nevelő családok számára. Folytatjuk a gyermekintézmények felújítását is: újabb bölcsődék, óvodák és iskolák újulnak meg.

– Azt szeretnénk, hogy Szeged legyen a legegészségesebb város, ezért a rendelőintézetek felújítási programját is tovább folytatjuk, és ingyenes szűrőprogramokat is be fogunk vezetni.

– Az is a terveink között szerepel, hogy Szeged legyen a legzöldebb magyar város, azért geotermiára állítjuk át a távfűtőrendszert, ezzel felére fog csökkeni a gázfogyasztás és a széndioxid-kibocsátás, valamint teljes egészében elektromossá tesszük a tömegközlekedést és kerékpárút-hálózatot is tovább fogjuk fejleszteni.

– A nagy, városi programok mellett mind a húsz városrészben szintén konkrét programokkal készülünk. Az Összefogás Szegedért képviselőjelöltjei a lakosság véleményének kikérésével alkották meg ezeket a programokat: többek között járdákat, utakat és játszótereket fogunk felújítani, és minden városrész központi tere megfiatalodik.

Tovább fejlesztenék Odessza városrészt. (A nyitóképre kattintva még több kép jön; fotók: Iványi Aurél)

Az Odessza városrész Összefogás Szegedért színeiben induló jelöltje, Mihálik Edvin az újszegedi tervekről elmondta: többek között az elképzelések között szerepel a Kockaház utca és az Alsókikötő sor felújítása, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola rekonstrukciója.

– Fontosnak tartjuk, hogy egy összetartó, jó közösség alakuljon ki itt, Újszegeden, ezért rendszeresen szervezünk majd különféle közösségi programokat. Az újszegedi szabad strand fejlesztése mellett többfunkciós közösségi térré szeretnénk alakítani a sokak által kedvelt Lapost – mondta el Mihálik Edvin.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László családi nap Újszeged Mihálik Edvin