Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 21. 12:38 Forrás: 444.hu

Áder Jánost megtréfálták a számok és a kollégái klímaügyben

Összegabalyodtak a számok klímaügyben a köztársasági elnök noteszében.

Hirdetés

Azután, hogy klímapakkot kapott az ellenzéktől, a köztársasági elnök azt mondta az egyik Fidesz-rádióban, hogy Magyarországnak alig van felelőssége klímaügyben, ami elképesztően rossz felfogás, akkor, amikor épp kezd a világ meggyőződni arról, hogy MINDENKINEK EGYÉNILEG is van felelőssége és dolga klímaügyben, mert egyénekből áll az az emberiség, ami éppen az utolsó szögeket veri bele a Föld bolygó koporsójába. Ha valaki volt a napokban például egy gyorsétteremben, akkor azonnal érti is miről van szó.

Mindegy, Áder János, mint „zöld elnök”, úgy gondolja, hogy inkább a nagy országokat kell hibáztatni, amiben persze van igazság, de a megoldás nem ez. 

A legfőbb közjogi méltóság viszont egy hatalmas tévedést is megosztott a hívő hallgatókkal, ami azért gond, mert elhiszik neki azok, akik hallgatják. Azt mondta a köztársasági elnök, hogy az egész Európai Unió széndioxid-kibocsájtása egész évben akkora, mint, amit Kína egy nap alatt kipöfög. Nos, ez nem így van – mint arra a 444.hu rá is mutatott.

A valóság és az igazság az, hogy míg Kína például 2017-ben 10 ezer 877,218 megatonna széndioxidot küldött a levegőbe, addig az Európai Unió 3 ezer 548,345 megatonnát, ami a kínai harmadának felel meg.

Riasztóbb adat jön ki, ha kiszámoljuk az egy főre jutó átlagot, ami Kínában 7,7 fő, az EU-ban pedig 7 embert jelent. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Áder János ENSZ klíma klímakatasztrófa szén-dioxid-kibocsátás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés