Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Csak sikerült a tizenkettedik embernek öngólt lőnie a magyar válogatottban
Ziccer 2019. szeptember 20. 21:52

Csak sikerült a tizenkettedik embernek öngólt lőnie a magyar válogatottban

Túltolták a szar Szlovákiázást a feketepólosok a B-középben, ezért büntetik a magyar labdarúgó válogatottat. A kormányzati retorika analógiájára most akkor a magyar embereket és Magyarországot támadja az UEFA.

Hirdetés

A szeptember 8-i magyar-szlovákon –  amit egyébként a pályán 1-2-re elvesztettünk, és ami miatt még a „pótselejtezővel” felérő Nemzetek Ligája rájátszásért is számolgatni és izgulni kell –, a szurkolók egy része, úgy érezte, hogy a „szar Szlovákia” cigányozva skandálásával majd jobban játszik a csapat, meg persze amúgy is, a legtöbb B-közepes idősebb Szlovákiánál, tehát így kell szurkolni.

Nos, úgy tűnik, túltolták a fiúk, mert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem szereti az ilyesmit, így büntetésből zárt kapuk mögött kell megverni Azerbajdzsánt. Ezzel persze nem lesz gond. A gond azzal lesz, hogy más hazai tétmeccse már nincs a válogatottnak az oly fontos, vadiúj Puskás Stadionban is játszott Eb-meccsekig. 

Fontos eleme a büntetésnek, hogy az elmúlt öt évben többször is eljárást kellett indítani rasszista rigmusok miatt a magyar válogatott meccsei után.

Az Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a kapuzárást még egy 20 millió forintos birsággal is dúsította az UEFA.

A szar Szlovákiázás után egyébként a szlovák kormány behívatta Pető Tibor magyar nagykövetet, és elmagyarázták neki, hogy az ilyen szurkolói viselkedés megzavarhatja a szlovák-magyar békés együttélést. Azt azért jegyezzük meg, hogy a szlovák-magyaron ennyire nem volt éber a szlovák külügy. Szijjártó Péter sietve meg is jegyezte a bekéretés után, hogy eltúlzott és hisztérikus a pozsonyi külügyi bürokraták reagálása.

Mindenesetre így nem elég, hogy Szlovákia oda-vissza verte a magyar nemezeti tizenegyet ebben a selejtezőcsoportban, és simán lehet, hogy emiatt úszik el a Puskás-stadionban az Eb-meccs, de még a tárgyalóasztalnál is mi húzzuk a rövidebbet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: büntetés Európa-bajnokság labdarúgás Magyar Labdarúgó Szövetség rasszizmus Szlovákia szurkoló válogatott zárt kapus mérkőzés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés