Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 20. 18:31

Már Új-Petőfitelepen sem okoz gondot a nagyobb csapadék

Képriport
Vidám családi délután keretében zárult le a Szeged belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése, amelyben Tápé és Új-Petőfitelep is érintett. A két városrészben több mint 300 millió forintért épült meg az esővíz elvezetésére alkalmas rendszer.

Hirdetés

Hangos zeneszó fogadta a Délceg utcai játszótérre érkezőket péntek délután. Sokan kilátogattak a családi rendezvényre, amely egyben Szeged belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztéséhez kapcsolódó beruházás lezárása is volt. A kisebbeket a Csiga Duó koncertje várta, de az asztaloknál a kézműves foglalkozásokon az ügyességüket is kipróbálhatták a gyerekek.

Szécsényi Rózsa, a körzet önkormányzati képviselője elmondta

Tápén 7 utcát (Szirom, Honfoglalás, Rév, Zágráb, Árnyas utca, Beregi és Újföld sor), Új-Petőfitelepen pedig 6 utcát (Fenyves-lejtő, Bástya és Füge sor, Kürt, Délceg és Lant utca) érintett a fejlesztés.

A képviselőnő hangsúlyozta, a tervezéskor és a munkálatok alatt is folyamatosan figyelembe vették az érintett területen lakók kéréseit. A beruházás fontosságát többek között iskolásoknak meghirdetett rajzpályázaton is hangsúlyozták. A mai napra természetesen meghívót kaptak azok a gyerekek, akiknek alkotásait díjazták.

Szécsényi Rózsa kiemelte, az itt élők számra komoly problémákat jelentett a csapadékvíz elvezetése.

Mivel sokszor hirtelen zúdult le nagyobb mennyiségű eső, a házak lábazata felnedvesedett és ez jelentős problémákat okozott. A lakosság türelmes és együttműködő volt az építkezés idején, mivel tudták, nekik is fontos, hogy elkészüljön a beruházás, amely költsége ezen a két területen meghaladta a 300 millió forintot.

Bakos István 35 éve lakik Új-Petőfitelepen. Mint mondta, sok problémájuk volt az itt élőknek a csapadékvíz elvezetésével. Nagyobb eső után még a kanális is megtelt, és ezért nagy szükség volt erre a beruházásra. „Nagyon örülünk, hogy végre elkészült” – tette hozzá.

Sokan örülnek a beruházásának (A nyitóképre kattintva galéria nyílik; fotók: Iványi Aurél)

Botka László polgármester köszöntő beszédében kiemelte: „Ez a mai nap különleges az itt élők számára, mivel egy fontos beruházás zárult le, elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer”. A klímaváltozás egyik következménye, hogy sokszor kell szembesülnünk viharokkal és az egyszerre lezúduló nagyobb mennyiségű csapadékkal. Ezért az önkormányzat számára fontos, hogy minden városrész számára, elsősorban a kertvárosi részekben, a csapadékvíz elvezetés megoldott legyen. – mondta a polgármester.

Szegeden kétszer egymilliárdos program valósul meg, amelynek az első üteme elkészült. Ez hat városrészt érintett, Újszegedet, Kiskundorozsmát, Szőreget, Szentmihálytelket, Tápét és Új-Petőfitelepet. Ezeken a területeket 12 kilométer csapadékvíz-elvezető csatorna épült meg.

A fejlesztésnek köszönhetően az érintett területeken élők életkörülményei javultak, valamint javult a térség vízgazdálkodási helyzete és ez megoldást jelenthet a belvíz problémákra is. – tette hozzá Botka László.

A polgármester beszéde végén kiemelte, nagyon sok fejlesztést, beruházást tervez az önkormányzat az elkövetkező időszakban is. „Azt kértem a 20 választókerületben induló Összefogás jelöltjeit, minél szélesebb körben konzultáljanak a lakossággal, mivel úgy szeretnék tovább fejleszteni Szegedet, mint az elmúlt években, hogy évente minden városrészben megvalósuljon egy-egy olyan beruházás, amire az ott élők várnak.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csapadékvíz beruházás csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztés Petőfitelep Tápé
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés