Túl a városon 2019. szeptember 20. 11:07 Forrás: hvg

Az állam a Telenor negyedére is ráteszi a kezét

A magyar állam 25 százalékos részesedést vásárol a Telenorban, az üzletet napokon belül nyélbe üthetik – írja a hvg, a HWSW információira alapozva.

A tavaly még norvég tulajdonosok kezében lévő cég, 2018 nyarán váltott tulajdonost, akkor a cseh PPF befektetői csoporthoz került. Már akkor felröppent a hír, hogy a Telenorra szemet vetett Mészáros Lőrinc is, azonban úgy tűnik, nem ő lesz a befutó, hanem az Antenna Hungárián keresztül a magyar állam. Az AH 25 százalékos tulajdonrészt akar szerezni a távközlési cégben.

A HWSW meg nem erősített információi szerint a tárgyalások már lezárultak és a tranzakcióra az utolsó negyedében sor kerülhet.

A tulajdonos váltást követően – a hírek szerint – a Telenor arculata és neve is megváltozik.

Emlékezetes: a jelenlegi kormányzat korábban megpróbálkozott nulláról felépíteni egy negyedik állami mobilszolgáltatót, ám a kísérlet gyorsan kudarcba fulladt. Hasonló sorsra jutott a Vodafone hálózatán virtuális mobilszolgáltatóként indított Postafon is.

Úgy tűnik valamiért az Orbán-kormánynak nagy szüksége van egy távközlési cégre és most a tervet sikerül is megvalósítani.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Telenor vásárlás