Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 19. 15:59

November 7-én lesz az Orbán-Erdogan találkozó

November 7-én Magyarországra látogat Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön

Hirdetés

A közlemény szerint a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának keretében Szijjártó Péter kétoldalú tárgyalást folytatott Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel Budapesten.

A miniszterek megállapodtak abban, hogy november 7-én megrendezik a magyar-török felső szintű stratégiai tanács újabb ülését, amelynek keretében Recep Tayyip Erdogan török elnök is Magyarországra látogat.

A kétoldalú kapcsolatok folyamatos fejlesztése érdekében Törökország öt új tiszteletbeli konzult nevez ki Magyarországon, emellett megállapodás született arról is, hogy Törökország támogatja Magyarország tagságát az UNESCO végrehajtó tanácsában - fogalmaz a közlemény.

A külügyminiszterek szerint nagy siker, hogy idén 400 török diák pályázott a 150 magyarországi ösztöndíjas helyre.

Szijjártó Péter  üdvözölte, hogy Bulgáriában aláírták a Török Áramlat gázvezeték bulgáriai szakaszának kivitelezési szerződését, mivel így reális esély van arra, hogy 2021-re Törökországon keresztül is érkezik gáz Közép-Európába – írta a KKM.

Keresztény európai szellemben – ja, nem

Erdogan nagy túlélő világ autokratái között. A török elnököt a Putyin, Duterte, hiszen "sikerrel" valósított meg féldiktatúrát Törökországban. És bár a legutóbbi, 2016-os puccskísérlet után ezreket záratott börtönbe a hozzá hű bíróságon keresztül, majd pártja elveszítette Isztambul polgármesteri székét, mégis van még akkora hatalma, hogy az egyik legnagyobb ellenfelét 10 évre lecsukathassa. Canan Kaftancioglunak, a kemalista Köztársasági Néppárt isztambul tartományi elnökének terrorpropaganda, a török államfő, illetve a Török Köztársaság megsértése miatt kell börtönbönbe vonulnia, ha a fellebbezését elutasítja a bíróság.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés