Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 19. 10:45

Újabb macskaköves útszakasz tűnik majd el

Egyre kevesebb a régi macskaköves útszakasz Szegeden, aminek elsősorban az autósok örülhetnek. A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság csütörtöki ülésén kiderült, hogy a Torontál tértől a Partfürdő lejáratáig aszfaltburkolat kap a teljes úttest.

Idén is sűrűbben indított járatokkal készül a halottak napi forgalomra az Szegedi Közlekedési Kft. és a DAKK Zrt. A temetői buszjáratok fő útvonalába esik majd minden nagyobb lakótelep, így lesznek megállói Tarjánban, Makkosházán és Rókuson is. Érintik a járatok a nagyobb közlekedési csomópontokat, így a Mars téren és a Dugonics téren is át lehet majd szállni. Az SZKT a 3-as és a 3F-es villamosokat indítja majd sűrűbben november első három napjában.

Újabb forrást biztosít az önkormányzat a városi járdák és utak felújítására. Az út- és járdarekonstrukciós keretből többek között nettó 19 millió forintot különítettek el az Alsó-kikötősor és Felső-kikötősornál (Torontál tér és a Partfürdő közötti szakasz) lévő macskaköves útszakasz leaszfaltozására. Sőt, nemcsak a macskaköveket szedik föl: egészen a Partfürdő lejáratáig leaszfaltozzák az utat. A beruházásra többek között azért van szükség, mert így sokkal jobban meg lehet majd közelíteni autóval a Partfürdőt, amely rengeteg rendezvény, többek között a Szegedi Ifjúsági Napok helyszíne.

Felújítják a Bibó István utca Csaplár Benedek és Bartucz Lajos utcák közötti szakaszának útburkolatát is. Ehhez az eredetileg tervezett összegen felül még plusz forrásra van szükség a kivitelezés költségeinek drágulása miatt, ahogy a dorozsmai Vályogos utca útburkolatának rendbetétele is a tervezettnél több pénzt kell fordítani. A bizottsági ülésen hangsúlyozták, hogy a források az árdrágulás ellenére is biztosítottak a tervezett járda- és útfelújítási munkákhoz.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: buszjárat Halottak Napja Torontál tér útfelújítás