Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Ismeri a szegedi borászatot? Most szinte mindent megtudhat róla a Bortéren a múzeum kiállítóházában
Művház 2019. szeptember 19. 08:49

Ismeri a szegedi borászatot? Most szinte mindent megtudhat róla a Bortéren a múzeum kiállítóházában

Gondolta volna, hogy a szegedi borászatot a filoxérajárvány virágoztatta fel? Pedig így van: a szőlőgyökértetű ugyanis nem tudott megélni a homokon. Így a járvány, ami a történelmi borvidékeken pusztított, nálunk felvirágzást hozott. A Móra-múzeum bortéri kiállításán erről is sok mindent megtudhat.

Hirdetés

Idén is kiköltözött a Bortérre a Móra Ferenc Múzeum: egy kiállítóházban mutatnak be szőlészeti-borászati tárlatot a fesztivál ideje alatt. Emellett folytatódnak az ajándék tárlatvezetések a Fekete házban és várja látogatóit a Klauzál téri „torta” is.

Ebben az évben szőlészeti-borászati kiállítást láthatnak az érdeklődők a múzeumi faházban: megismerhetik az egykori Szeged-környéki bortermesztés és borászat történelmét és érdekességeit.

A tárlaton bemutatnak emellett szőlőpréseket, permetezőket, darálót és további, ma már nem használatos szőlészeti-borászati eszközöket.

A Bortértől kétpercnyi sétára, a Fekete házban pedig folytatódnak az ajándék tárlatvezetések. Szeptemberben és októberben minden szombaton délután 4 órakor indulnak az ingyenes vezetések a Szeged 300 történeti kiállításon.

A Bortér ideje alatt nyitva tart a Klauzál téri „torta” is, ahol Szeged történetét bemutató filmet nézhetnek meg az érdeklődők, valamint izgalmas, Szegedhez kötődő digitális játékokat is kipróbálhatnak.

Az ideiglenes kiállítóhely nyitva tartását meghosszabbították: szeptember 29-ig várja a látogatókat a hét minden napján.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: borászat Bortér kiállítás Móra Ferenc Múzeum
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés