Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 18. 20:46

Öt nap bor a Dóm téren: hivatalosan is megnyílt a 2019-es Bortér

Képriport
Tele Magyarország (egyik) legszebb tere, jobbnál jobb borokat lehet kóstolni. Borászok közben arról beszéltek, hatalmasat fejlődött a borkultúra a városban.

Hirdetés

Szépen lassan indult el ezúttal is a menet a Széchenyi térről a Bortérre. A Borbarát Hölgyek Dél-Alföldi Társaságát, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjét, az Európai Borlovagrend Szegedi Legátusát és a Szent Vince Borlovagrendet a Möndörgő Táncegyüttes, a Napsugár Táncegyüttes, a Szeged Táncegyüttes, a Nosztalgia Népitánc Együttes és a Tiszavirág Néptánc Egyesület kísérte végig a Széchenyi tér–Klauzál tér–Dugonics tér–Árpád tér–Apáthy utca–Dóm tér útvonalon. A táncosoknak a zenét a Kender Zenekar és a Nyenyere Egylet húzta.

Már a megnyitó előtt majdnem telt ház volt. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Mire odaértek a Dóm térre, az már javában tele volt. Az első pohár kóstolókon, sőt talán palackokon is szinte már mindenki túl volt, vidáman beszélgettek a szegediek.

Hogy miért lehet egy ilyen Borteret immár kilencedik éve összehozni szeptember közepén?

A májusban a Borfesztivállal kezdődő és most a Bortérrel véget érő programsorozattal tényleg egy komplett hónapokon át tartó fesztiválszezon van a városban. Nem is meglepő, hogy soha ennyi turista nem érkezett még Szegedre. Hiszen a város gyönyörű, az emberek barátságosak, összetartóak, és mindig van valamilyen program. Igazi pörgős fesztiválváros lett Szeged.

A köszöntőt mondó Botka László a harangzúgás kellős közepén arról beszélt a jó borász olyan mint a művész, őrzi a hagyományokat, de keresi az újdonságokat is. – Ilyenek vagyunk mi, szegediek is, büszkék vagyunk az értékeinkre, de igyekszünk mindig újat is építeni. Ezért is találhatott egymásra a megújuló magyar borkultúra és Szeged városa – mondta a polgármester.

Egészségükre!

A szegediek közül egyre többen igénylik a jó borokat, egyre többen gondolják úgy, fontos, hogy minőségi borokat igyanak. Erre most szabadtéren is lesz lehetőségük négy napon, vagy inkább estén át.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bor Bortér Botka László Dóm tér fesztivál Szegedi Városkép és Piac Kft.