Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem volt 68 ember Szegeden, aki ajánlotta volna Toroczkai László apját képviselőjelöltnek
Szegeden 2019. szeptember 18. 18:59

Nem volt 68 ember Szegeden, aki ajánlotta volna Toroczkai László apját képviselőjelöltnek

Toroczkai László apja nem indulhat az önkormányzati választáson egyéni képviselőjelöltként Szegeden, mert nem tudott 68 érvényes ajánlást összegyűjteni.

A Mi Hazánk Mozgalom alapítójának és elnökének, a szegedi születésű Toroczkai Lászlónak (született Tóth Lászlónak) az apja, Tóth László a Mi Hazánk Mozgalom színeiben szeretett volna indulni egyéni képviselőjelöltként az októberi önkormányzati választáson Szeged egyik választókörzetében.

A városban összesen 20 egyéni választókerület van. A Mi Hazánk alapból hét körzetben nem indított jelöltet. Tizenhárom körzetben gyűjtötték az ajánlásokat, de mára kiderült, csak hatban tudnak jelöltet állítani.

Hét jelöltjük – köztük Tóth László, aki 1998–2002 között már volt képviselő Szegeden, a MIÉP–KDNP listáján jutott be a közgyűlésbe – nem tudott elegendő aláírást összeszedni. Szerda délután jogerőssé vált a területi választási bizottság nyilvántartásba vételt elutasító határozata, mert egyik jelölt sem fellebbezett ellene, nem fordulnak bírósághoz.

Tóth Lászlónak a 19-es, újszegedi körzetben – ahol 6800 választásra jogosult polgár él – 68 érvényes ajánlást kellett volna összegyűjtenie.

Ez nem sikerült Tóth Lászlónak, akinek csak 66 érvényes ajánlása volt, így nem indulhat egyéni képviselőjelöltként a választáson. Toroczkai apja a Mi Hazánk szegedi listáján a második helyen szerepel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: képviselőjelölt Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati választás 2019 Toroczkai László Tóth László választási kampány