Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Nem volt 68 ember Szegeden, aki ajánlotta volna Toroczkai László apját képviselőjelöltnek
Szegeden 2019. szeptember 18. 18:59

Nem volt 68 ember Szegeden, aki ajánlotta volna Toroczkai László apját képviselőjelöltnek

Toroczkai László apja nem indulhat az önkormányzati választáson egyéni képviselőjelöltként Szegeden, mert nem tudott 68 érvényes ajánlást összegyűjteni.
Hirdetés
Hirdetés

A Mi Hazánk Mozgalom alapítójának és elnökének, a szegedi születésű Toroczkai Lászlónak (született Tóth Lászlónak) az apja, Tóth László a Mi Hazánk Mozgalom színeiben szeretett volna indulni egyéni képviselőjelöltként az októberi önkormányzati választáson Szeged egyik választókörzetében.

A városban összesen 20 egyéni választókerület van. A Mi Hazánk alapból hét körzetben nem indított jelöltet. Tizenhárom körzetben gyűjtötték az ajánlásokat, de mára kiderült, csak hatban tudnak jelöltet állítani.

Hét jelöltjük – köztük Tóth László, aki 1998–2002 között már volt képviselő Szegeden, a MIÉP–KDNP listáján jutott be a közgyűlésbe – nem tudott elegendő aláírást összeszedni. Szerda délután jogerőssé vált a területi választási bizottság nyilvántartásba vételt elutasító határozata, mert egyik jelölt sem fellebbezett ellene, nem fordulnak bírósághoz.

Tóth Lászlónak a 19-es, újszegedi körzetben – ahol 6800 választásra jogosult polgár él – 68 érvényes ajánlást kellett volna összegyűjtenie.

Ez nem sikerült Tóth Lászlónak, akinek csak 66 érvényes ajánlása volt, így nem indulhat egyéni képviselőjelöltként a választáson. Toroczkai apja a Mi Hazánk szegedi listáján a második helyen szerepel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: képviselőjelölt Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati választás 2019 Toroczkai László Tóth László választási kampány