Hirdetés
Ziccer 2019. szeptember 18. 18:04

Grosicsnál nyert a Grosics: Budaörs–Szeged 0–3 (0–1)

Újra megszerezte első idegenbeli győzelmét a püspöki csapat. Két meccs, nyolc gól, meglettek a góllövő cipők!

Budaörs–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–3 (0–1)
Merkantil Bank Liga NB II. 9. forduló, Tatabánya, Grosics Gyula Stadion Tatabánya, vezette: Barna Gábor, asszisztensek: Kovács II. Gábor, Bede Tamás.
Budaörs: Varasdi – Menyhárt (Halmai, 74.), Medgyes, Kékesi, Gyurácz, Molnár, Kulcsár (Végh, a szünetben), Bakos, Pethő, Stieber (Marques-Ariosa, a szünetben), Szabó. Szakmai igazgató: Bognár György.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Tóth G., Germán, Andorka (Gajdos, 62.), Kárász, Oláh, Mohl, Varga (Tóth M., 84.), Deák, Kóródi (Bitó, 83.), Jovanovic. Vezetőedző: Joao Janeiro.
Gól: Tóth G. (33.), Kóródi (78., 81.)
Sárga lap: Andorka (58.), Germán (69.), Molnár (74.).

Ha tudja egy csapat, milyen otthon is idegenben lenni, akkor az a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Bajnoki szezonokat játszottak le 120 kilométerre messzebb, Gyulán egész addig, amíg 15 milliárdból fel nem épült a príma stadionjuk, amelyet már felavatott Plácido Domingo, volt benne egy remek családi nap, és egy gólzáporos nyitómeccs is. Hasonló helyzetben van a Budaörs is: Tatabányán játssza a meccseit, viszont nem valószínű, hogy kapnak egy 15 milliárdos stadiont: a Székesfehérvári Egyházmegyét nem érdekli a labdarúgás, ott máshogy épültek a futball templomai. Így a Budaörs is ingázik, a Grosics Gyula Stadionban rendezi a hazai meccseit.

Ha valahol meg kellett mutatnia a Szegednek, hogy méltó a Grosics névre, hát itt mindenképpen.

És meg is mutatta.

A vasárnapi öt gól után, most hármat rámoltak be:

Az első félidőben egy szöglet utáni tizenhatoson belüli hazai szerencsétlenkedést unt meg Tóth, és bevágta a vezető gólt. A második játékrész megint Kóródiról szólt, aki a hajrában újra duplázott, akárcsak a Csákvár ellen. Előbb a 78., majd a 81. percben talált be, igaz, most második góljánál a fejét „használta”.

A győzelemhez nagyon kellett Takács kapus is, meg az elején egy kis mázli is, a 6. percben ugyanis Pethő tizenhat méterről a keresztlécet lőtte szét, ha akkor gólt kapnak a kék-feketék, lehet, nehezebb lett volna. De mindez csak elméleti fejtegetés, meg sem valósult.

Hozsánna néktek, két meccs, két győzelem, nyolc lőtt góllal!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci labdarúgás NB II Szeged-Csanád Grosics Akadémia