Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 18. 17:20

Új vízjáték csobog majd a Szent György téren

Képriport
Teljesen megújul a Szent György téri szökőkút és környéke október elejére. A beruházás 71,4 millió forintos költségét a városi költségvetés biztosítja. A munkálatok szeptember elején kezdődtek el.

Hirdetés
Hirdetés

A környéken élők többször is kérték az önkormányzatot, hogy újítsa fel a Szent György teret és az ott található szökőkutat. A térrel szemben egy iskola is található, ezért forgalmas területről van szó, sokan pihennek itt délutánonként.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, hogy egyelőre nem teljes felújításról van szó, sokkal inkább a tér József Attila sugárút felé eső részének rekonstrukciójáról. Itt található az a szökőkút, amely az utóbbi időben rendszertelenül működött.

A meglévő mederben állandó vízjátékot alakítanak ki, a szökőkút környékét pedig helyrehozzák: felújítják a járdát és a szökőkút környékét is leburkolják.

Az önkormányzati forrásból megújuló téren felülvizsgálják a faállományt is, egy elgombásodott, beteg példányt ki is kellett vágni. Természetesen fákat és egyéb növényeket is telepítenek a térre, hogy kellemesebb környezetet alakítsanak ki azok számára, akik itt szeretnének kikapcsolódni. 

A padokat áthelyezik a járda túloldaláról szökőkút közvetlen közelébe, hogy a József Attila sugárúton átmenő kerékpáros forgalom ne zavarja a pihenni vágyókat. A beruházást a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi el alvállalkozók bevonásával. A teljes költség nettó 71,4 millió forint. A teret várhatóan október elején adják át.

Így nézhet ki a Szent György tér József Attila sugárút felőli része októberre:


 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás Szent György tér szökőkút

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés