Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 18. 16:12

Hatalmas volt az érdeklődés az iskolakezdési támogatások iránt 

Negyvenkét nyugdíjas szervezetet működését és rendezvényeit támogatja az önkormányzat összesen 10 és fél millió forinttal. A városi közgyűlés foglalkoztatási, szociális és sportbizottságának szerdai ülésén az is elhangzott, hogy közel 9 és félezer igény érkezett a hivatalba a beiskolázási támogatásra.

Hirdetés

Az idősügyi szervezetek működésének és programjainak támogatására összesen 22 millió forint volt az idén. Az összeg felét az év első felében már odaítélték a pályázó egyesületeknek. A második körben 43 pályázat érkezett, melyből csak egy nem felelt meg a kiírásnak.

A 42 nyertes szervezet összesen 10 millió 578 ezer forintot kapott, hogy minél színvonalasabb rendezvényeket szervezhessenek az év hátralévő hónapjaiban. 

Szintén nagy segítség a karácsonyi ajándékcsomagok adományozása a rászorulóknak. Összesen 2100 ilyen csomag készül, melyek értéke egyenként 5714 forint. Az ajándékban részesülőket civil és szakmai szervezet javaslatai alapján választják ki. 

Kiemelt sportrendezvények támogatására is maradt még költségvetési keret, ezért a bizottság most a három pályázó egyesület között osztotta el a még rendelkezésre álló 660 ezer forintot. 

Elhangzott még a bizottsági ülésen, hogy végéhez közeledik a szeptember közepéig igényelhető beiskolázási támogatások összesítése. A szegedi önkormányzat valamennyi állandó szegedi lakóhellyel rendelkező diákot 10 ezer forintos beiskolázási támogatással segít.

A körülbelül 11-12 ezer jogosult közül az első adatok szerint 9400-an adták be az iskolakezdési támogatási igénylést.

Ez nagyon jó arány ahhoz képest, hogy ezt a segítséget az idén először biztosítja az önkormányzat az érintett szülők számára.

Hasznos és szép gesztus

Az általános iskolás korú gyerekek szüleinek és az időseknek járó önkormányzati támogatásról mi is kérdezősködtünk a szegedieknél. Hasznosnak és szép gesztusnak tartják az általunk megkérdezett szegediek az általános iskolás gyerekeket nevelő szülők és a nyugdíjasok az önkormányzat tízezer forintos támogatását.

A szülők többsége tanszereket és iskolatáskát vásároltak, az idősek többnyire a számlákat fizetik be és élelmiszert vesznek belőle. A szegedi Asztalos családban öt gyerek van, Asztalosné Zsiga Erika és párja körülbelül 170 ezer forintból tartja el a népes családot, nekik nagyon jól jött a gyermekenkét járó 10 ezer forint, az önkormányzattól kapott támogatásból meg tudták oldani az iskolakezdést.

sz. gy. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idősügyi keret nyugdíjas szociális támogatás tízezer forint iskolakezdési támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés