Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Átlátszó: költségvetési csalást követtek el a fideszes képviselőjelölt Német Ferenc cégében
Szegeden 2019. szeptember 18. 14:41

Átlátszó: költségvetési csalást követtek el a fideszes képviselőjelölt Német Ferenc cégében

A felszámolás alatt lévő Tigers Securityről van szó. Odessza, Újszeged képviselőjelöltje azzal érvelt, évek óta nem vesz részt az ügyvezetésben. Több cégben is tulajdonos, de állítása szerint nem tudott a számlavásárlásról.

Hirdetés

„Költségvetési csalás bűntette miatt 36 személlyel szemben emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, illetőleg további 54 személlyel szemben alkalmazott más intézkedést, akik fiktív számlák kibocsátásával, illetőleg befogadásával közel másfél milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek” – vette észre az átlátszó az ügyészség honlapján, ahol az is olvasható a „számlabefogadók között szerepelt szegedi székhelyű őrző-védő cég, szeged környéki kisvállalkozás, amely vendéglátóipari termékeket forgalmazott, továbbá országos kereskedéssel foglakozó társaság”.

Közülük az őrző-védő cég az igazán érdekes, amely nem más mint

(fotók: Német Ferenc hivatalos Facebook-oldala)

a felszámolás alatt lévő Tigers Security, Német Ferenc fideszes önkormányzatiképviselő-jelölt cége.

Németről és a Tigersről már többször is írtunk. A képviselőjelölt a vagyonvédelmi kamara korábbi elnöke, a Fidesz–KDNP színeiben a 2014-es önkormányzati választáson is indult, de nem jutott be a közgyűlésbe, viszont a párt beültette a közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságába.

Ahogy föntebb már írtuk, az átlátszónak azzal védekezett, több cégben is érdekelt, de nem tudott a számlavásárlásról.

Amikor azt sem tudja a párt, hogyan kell írni a jelöltje nevét...

A több cégből az egyik biztos, hogy a Türkiz Talizmán Kft., amelyet Német Ferenc közösen tulajdonol a feleségével, Juhász Erikával, aki történetesen – a Bisnode adatbázisa szerint – el van tiltva a cégügyektől. A kft.-nek Oláh János korábbi szegedi fideszes önkormányzati képviselő az ügyvezetője. De Német benne van a Trésor Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.-ben is, amely a Tigershez hasonlóan szintén felszámolás alatt van.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csongrád Megyei Főügyészség Fidesz kampány KDNP költségvetési csalás Német Ferenc Odessza önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 Tigers Security Kft. Újszeged
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés