Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. szeptember 18. 12:55

Szeged Kultúrájáért: várják a kulturális intézmények, szervezetek javaslatait

Az önkormányzat újra kiírta a felhívást.

Hirdetés

A javaslatokat 2019. október 15-éig – részletes szakmai indoklással – a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályára lehet eljuttatni írásban (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) vagy e-mailben a roboz@szeged.eu címre.

Ismert, a Szeged Kultúrájáért-díj adományozható tevékenységük révén Szegedhez kötődő személyeknek, akik Szeged város kulturális közéletében meghatározó személyiségek, illetve érdemeket szereztek a kulturális örökségek megóvásában, tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek, ezzel is hozzájárulva Szeged város értékeinek gyarapításához.

Évente három Szeged Kultúrájáért-díj adományozható.

A Szeged Kultúrájáért-díj aranygyűrűből és a hozzátartozó díszes oklevélből áll. Az aranygyűrű egy pecsétgyűrű, melynek a fejrész vésetében Szeged címere és az adományozás éve látható. Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlési határozat számát, a Szeged Kultúrájáért-díjban részesült nevét és foglalkozását, az adományozás jogcímét, az adományozás keltét, a polgármester és a jegyző aláírását, továbbá az önkormányzat hivatalos bélyegzőjének lenyomatát.

A Szeged Kultúrájáért-díj esetében a javaslattevő a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága. A javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé – kulturális intézmények, szervezetek ajánlhatnak.

A díjat a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, ünnepélyes keretek között adják át a díjazottaknak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhívás Szeged Kultúrájáért díj
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés