Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szijjártó Péter Szegeden: a szolgáltatóközponti ágazatot kell középpontba helyezni
Szegeden 2019. szeptember 17. 18:53

Szijjártó Péter Szegeden: a szolgáltatóközponti ágazatot kell középpontba helyezni

Képriport
Szijjártó Péter, ha nem is mondta ki, de lényegében arra célzott, hogy azt kell csinálni a magyar gazdaságban, amit Szeged tesz már évek óta. A tervezettnél két évvel korábban érte el az 500 fős dolgozói létszámot a BP szegedi szolgáltatóközpontja. Az olajipari vállalat elégedett, ezért a további fejlesztésen gondolkodnak.

Hirdetés

„A szolgáltatóközponti ágazat kell, hogy a fókuszba kerüljön, hiszen fiatal, jól képzett, sok nyelvet vagy több nyelvet beszélő magyarok számára az itthon maradást sokkal versenyképesebbé teszi ez a szektor” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szegeden, a BP szolgáltatóközpontjának ünnepségén.

Szijjártó ezzel lényegében ellentmondott az „egy nagy gyárat Szegedre” elméletnek, amivel évek óta kampányol a szegedi Fidesz, és méltatta Szeged gazdaságpolitikáját, ami a szolgáltatói szektorra, a tudásiparra és a lézeres kutatóközpont által a következő években idevonzott kutató-fejlesztő cégekre építi a jövő városát.

Idén ünnepli magyarországi fennállásának 10. évfordulóját a BP Európai Globális Szolgáltató Központja. A budapesti központ mellett 2017 óta Szegeden is irodával rendelkezik a vállalat, amelynek működése mérföldkőhöz érkezett, hiszen már 500 főt foglalkoztat.

Az ünnepi délután a BP Kossuth Lajos sugárúti épületének büféjében kezdődött, ahol Knezevics Viktor, a cég szolgáltató központjainak országos igazgatója köszöntötte a dolgozókat. A bensőséges ünnepség fénypontjaként felvágták azt a hatalmas tortát, melyből mind az 500 dolgozó kapott egy szeletet. Az ünnepségen ott volt Camille Drummond, a BP Globális Üzleti Szolgáltatások alelnöke is. 

Drummond az ünnepséget követő sajtótájékoztatón hosszabban is beszélt a cég és Szeged viszonyáról. Úgy érzi, jó döntés volt elhozni ide a cég egyik legfontosabb szegmensét, a város, az egyetem, valamint a kormány is mindent elkövet annak érdekében, hogy eredményes munka folyjon itt.

Tehetséges, szorgalmas és képzett dolgozók végzik a munkát a BP szegedi egységénél, ami igazolja a mintegy három éve meghozott üzleti döntésük helyességét. 

Hasonlóan vélekedett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. Hangsúlyozta, hogy a brit cég olyankor kötelezte el magát Magyarországnak, amikor ez sok globális cég esetében nem volt jellemző.

A Szegeden dolgozó fiatal, ambiciózus és képzett gárda bizonyítja, hogy érdemes szolgáltatásokat hozni Magyarországra, és talán a frissen végzett egyetemisták, főiskolások többsége is úgy gondolja majd, hogy a tudásukat érdemes itthon kamatoztatni. 

Szijjártó nemrég még szidta, előtte pedig dicsérte Szegedet

Idén májusban választotta szét külügyminiszteri és kampánypolitikusi mivoltát Szijjártó Péter Szegeden. A szokásos kettős beszéd műfaját alkalmazva - eleget téve a kampánybeli elvárásoknak -, szidta Szegedet, aminek

három éve még gratulált ahhoz, hogy noha több ország és város is bejelentkezett a BP szolgáltatóközpontjáért, Szeged magasan nyerte a versenyt.

És bár 2016 szeptemberében még egyértelműen úgy fogalmazott (a videóban 00.53-tól), hogy a szolgáltatóközpontokat a kormány irányítja egy-egy vidéki városba, idén májusban már azt mondta egy fideszes fórumon, hogy „a nagyvállalatok Szegedre településéhez tehát csak a városvezetés szándéka, együttműködési készsége hiányzik.”

Együttműködő a városvezetés

Brian Puffer, a BP alelnöke a két és fél évvel ezelőtti ünnepi bejelentésen azt mondta: erős egyetemet, jól képzett és tehetséges munkaerőt, valamint együttműködőképes, erős önkormányzatot találtak Szegeden.

Brian Puffer nyilván nem olyan képzett ideológiailag, mint Szijjártó Péter, de nézzék meg újra a Szeged Televízió akkori, budapesti tudósítását, érdekes!Friss videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

fotók: Iványi Aurél

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: BP munkahelyteremtés SSC Szijjártó Péter szolgáltató központ ipar
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés