Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. szeptember 16. 15:28 Forrás: MTI

DK: emeljék az egyedülálló szülők családi pótlékát!

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi a családi pótlék 50 százalékos emelését azoknál az egyszülős családoknál, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét – mondta Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Az ellenzéki politikus a Demográfia című folyóirat egyik friss tanulmányára hivatkozott, amely szerint Magyarországon egyre rosszabb helyzetben vannak a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, hiszen közülük négyszer annyian élnek szegénységben, mint a párban élők.

Arató Gergely felhívta a figyelmet arra:

míg 2010-ben az egyszülős családok alig több mint 10 százaléka volt szegény, most már minden ötödik egyedülálló szülő szegénynek számít, azaz 20 százalékra nőtt az arányuk.

Arató kijelentette: „A családról és a gyermekvállalás fontosságáról papoló Fidesznek” úgy tűnik, nem fontosak az egyszülős családok és az itt nevelkedő gyermekek, a DK ezért azonnali intézkedést követel a megsegítésük érdekében.

A DK törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot azokban az egyszülős családokban, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét. Ez gyerekenként 6-10 ezer forintos emelést jelentene és közel 300 ezer gyereket érintene.

Pártja szerint általában is szükség lenne a családi pótlék emelésére, hiszen ezt a juttatást utoljára a Gyurcsány-kormány növelte 10 évvel ezelőtt. Úgy fogalmazott: a kormány a jövő generációban csak adófizetőket, „a jövő fejősteheneit” látja, az már nem érdekli, hogy az elhibázott családpolitika miatt gyerekek szegénységben fognak felnőni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: családi pótlék Demokratikus Koalíció DK
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés