Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 16. 14:08

Kis kalózoknak hamarosan hajózható lesz a Fő fasor

Képriport
Szeged legkülönlegesebb játszótere épül a Fő fasoron. A víztorony előtti térre a napokban meg is érkezett Finnországból az a húsz méter hosszú háromárbócos játszóhajó, amelyik nemcsak az épülő újszegedi közösségi térnek lesz igazi különlegessége, de az egész városban nem találni hasonlót.
Hirdetés

Hamarosan teljesen megújul az újszegedi víztorony előtti terültet: levendulakertet, sportpályát és az időseknek pihenőparkot is kialakítanak a területen. A munkaterületet július közepén adta át az építőknek Botka László polgármester.

– Nagyon jó ütemben haladnak a munkák, már áll a háromárbócos játszóhajó, most betonozzák be, majd egy vastag, tengerkék biztonsági gumiburkolatot kap a hajó és környéke is – mondta el a városrész önkormányzati képviselője.

Joób Mártontól azt is megtudtuk, hamarosan nekifognak a munkások a sportpálya gumiburkolatának lefektetéséhez és várják a kosárpalánkot is. Október első napjaiban kezdődik a fásítás és a zöld növények elültetése, ezt követően már nagyon hamar birtokba vehetik a kis kalózok és szüleik az újszegedi közösségi teret.

A víztorony előtti téren a különleges játszóhajó mellett streetball pálya, szabadtéri kondipark és rekreációt segítő pihenő rész létesül. A téren összesen 68 lombos fát, és közel 500 cserjét ültetnek. Új LED-lámpás világítást is kap a környék, amihez öt kandelábert telepítenek.

A tér különlegessége lesz továbbá, hogy öt úgynevezett heverésző dombot is kialakítanak a területen. Lesz rózsa és levendulakert, és automata öntözőrendszerrel is ellátják a területet, valamint 19 új utcabútort is telepítenek a térre.

A Fő fasori 130 millió forintos beruházást az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza.

A térfelújítás része annak a programnak, amely során sorra újulnak meg a városrészek közösségi tereit.

Eddig többek között a Klapka és a Kolozsvári tér, valamint a dorozsmai új orvosi rendelő melletti terület fiatalodott meg, a Szent György téren és Gyálaréten pedig az újszegedi beruházással párhuzamosan zajlanak a munkálatok.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik Iványi Aurél fotógalériáját az épülő újszegedi közösségi térről.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás Botka László Fő fasor játszótér Joób Márton