• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Sziporkázó kezdés után nyögvenyelős befejezés, de lényeg a győzelem MOL-Pick Szeged-Barcelona 31-28 (18-11)
Ziccer 2019. szeptember 14. 19:20

Sziporkázó kezdés után nyögvenyelős befejezés, de lényeg a győzelem MOL-Pick Szeged-Barcelona 31-28 (18-11)

Képriport
Elindult a MOL-Pick Szeged hosszú menetelése a Bajnokok Ligájában. Itt nincs könnyű meccs, de már az első összecsapás nehéz volt, mivel a tavalyi ezüstérmes Barcelona látogatott a Tisza-partra. Az első félidőben sziporkázott a hazai gárda, de a végén izgulni kellett a győzelemért.

MOL-PICK Szeged– Barca 31–28 (18–11)
Férfi kézilabda, Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
MOL-PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 6/2, Maqueda 7, Gaber 1, Bánhidi 5, Källman 2, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Bodó 3, Stepancic 3, Canellas, Henigman 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Barcelona: P. de Vargas – Tomás 2, Mem 5, Cindric 1/1, Fabregas 8, Pálmarsson 3, Arino 5. Csere: Möller (kapus), Dolenec, T. Petrus, Sorhaindo, N’guessan 2, Gomez, L. Andersson, R. Entrerríos, A. Pascual 1. Vezetőedző: Xavi Pascual.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

A nemzetközi szövetség a Veszprémet tartja a legesélyesebbnek az idei sorozat megnyerésére, a Barcelona a második, míg a Szeged a hatodik helyen áll ezen a listán. Néhány hete Mikler Roland azt fogadta meg a szurkolóknak, hogy a Szeged valamennyi meccsét megnyeri idehaza.

Természetesen teltház fogadta a csapatokat az újszegedi sportcsarnokban. Sajnos több szegedi játékos nem tudod sérülések miatt a pályára lépni, többek között hiányzott Sostaric is.

Jól indult a mérkőzés a Szeged számára. Az első hetest a Barcelona kapta, de kimaradt. Utána Radivojevics óriási gólt lőtt, majd ismét kimarad egy spanyol hetes. A vendégek több labdát is eladtak, nem igazán állt össze a csapat támadása, így a 15. percben már 9-5-re vezetett a hazai gárda.

Ebben az időszakban nagyon együtt volt a MOL-Pick Szeged, a Barcelona nem tudta felvenni a lépést a hazai csapattal.

A mérkőzés első kiállítását a szegedi Henigman kapta, őt küldték le a bírók. A Barcelona nem tudta kihasználni az előnyt mivel több hibát is vétettek a vendégjátékosok.

A mérkőzés közepén állandósult a 4-6 gólos szegedi előny, de azért néha becsúszott egy-egy kisebb hiba. Szerencsére a spanyoloknál is.

Mikler fantasztikusan védett a kapuban, számos ziccert fogott. Védési mutatója ekkor 50 százalékos volt. Úgy tűnik tényleg komolyan vette az ígéretét, hogy valamennyi hazai mérkőzésüket megnyerik. Ő ennek érdekében mindent megtett a meccsen.

A mérkőzés előtt a város két cégének vezetője, Drégelyi Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója, valamint Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója latolgatta az esélyeket. Drégelyi Zoltán szerint meglepetésre nyerni fog a MOL-Pick Szeged. Neki lett igaza!!

Az első szegedi hétméteres a 25. percben volt, Radivojevics egy pazar mozdulattal be is lőtte.

A nézőtéren fantasztikus volt a hangulat, a szurkolók űzték, hajtották a csapatot, zúgott a „Hajrá Szeged!”. Az is kiderült, hogy sajnos az izlandi bírópárosnak nem a kék a kedvenc színe, néhány ítéletük érthetetlen volt. Szerencsére a mérkőzés sportszerű volt, nem úgy, mint legutóbb a Vardar ellen.

A félidő végén újra emberhátrányba került a Szeged, lökésért ismét Henigmant ülhetett le a kispadra. Azonban ez sem zavarta meg a hazai gárdát, Mikler hosszú indítását Kallmann bevágta.

Az utolsó 13 másodpercben időt kért a szegediek edzője, Pastor. Jó tanácsokkal látta el a csapatot, hisz Bobac bevágta a figura végén, így 18-11-es hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő is szegedi góllal indult. A támadásból a Barcelona hétmétereshez jutott. Ez volt a harmadik és Mikler ezt is kivédte! Zúgott is a „Roli! Roli!!!!” a nézőtéren.

A hazai gárda extázisban játszott, nem ismertek elveszett labdát, az egyik támadás során Canellas csúszva-mászva szerezte vissza a játékszert.

Egy kicsit gyengébben kezdte a MOL-Pick Szeged a második félidőt, két támadás is kimaradt. Hét perc után a három szegedi gólra öttel válaszolt a Barcelona. Ebben az időszakban több lövés is a spanyol kapusban akadt el.

A második félidő elején újra heteshez jutott a Szeged, amit Radivojevics megint bevágott. Így hat gólos lett a különbség.

Visszahúzásért újra emberhátrányba került a Pick Szeged, Stepancicot küldik el, de így is tudja növelni az előnyét csapat, Radivojevics szerzett meg egy labdát és be is lőtte egy hosszú vágta után.

Ebben az időben mintha a bírók megsajnálták volna a Barcelonát, mert több ítélettel is a hazai gárdát sújtották. A vendégek éltek vele, és 4 gólra felzárkóztak. Juan Carlos Pastor időt is kért, hogy felrázza a csapatát. Ebben az időben egy kicsit tanácstalannak tűnt a Pick Szeged, vagy feljavult a Barcelona védekezése, de támadásban visszaesett a Tisza-parti gárda.

Az első spanyol, aki kiállítottak Anderson volt, a 15. percben küldték le a bírók lökését. Az emberelőnyt sikerült kihasználni, Maqueda vágta a hálóba a labdát.

Nagyon szoros lett a mérkőzés, két gólra felzárkózott a Barcelona. Érdekesség, eddig Bombac még egy pillanatot sem ült a padon, de nem látszott, hogy fáradt lenne. A 20. percben újra emberelőnyhöz és hétmétereshez jutott a Szeged, de sajnos kimaradt. A nézőtéren zúgott a „Hajrá Szeged!”, ezzel is plusz erőt adva a játékosoknak. Végül Maqueda növelte az előnyt.

Ebben az időszakban felváltva estek a gólok, az utolsó 7 percre 2 gólos szegedi előnnyel fordultak rá a csapatok.

Bombac hibája és Bodó belemenése után a Barcelona az egyenlítésért támadhatott, de szerencsére elvesztették a labdát, amit a Szeged könyörtelenül kihasznált.

A kapuban közben Miklert Alilovic váltotta, aki szintén bemutatott egy szép védést. A szegedi támadás nem sikerült, a spanyol igen, így 3 perccel a vége előtt már csak egy gól volt a MOL-Pick Szeged előnye. Két perccel a vége előtt egy gyönyörű támadás végé, Bombac és Maqueda mutatott be egy kínai figurát, majd Alilovic a másik oldalon egy gyönyörű védést.

Másfél perccel a vége előtt Juan Carlos Pastor újra időt kért, közben a csarnok majd felrobbant a szurkolástól!

A mérkőzést egy fantasztikus Alilovic védés és egy utolsó másodpercben lőtt Bánhidi gól zárta, ezzel lett 31-28 a vége.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona francia beállója, Ludovic Fabregas volt nyolc góllal, a szegediek közül a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda hétszer volt eredményes.

A Barcelona legyőzésével jól rajtolt a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, jöhet a hasonló folytatás.

Címlapfotó: MTI/Ujvári Sándor

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája Barcelona férfi kézilabda MOL-Pick Szeged