Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 14. 16:54

Tizennégy embert megmentett, mielőtt lezuhant és meghalt a szegedi pilóta

Szerdán Németországban, Berlin közelében lezuhant gépével Földi Ottó, szegedi születésű pilóta. Tizennégy ejtőernyőst szállított egy Cessna 208 Caravan típusú gépen, amikor észrevette a műszaki hibát. A 31 éves férfi úgy irányította a gépet, hogy az ejtőernyősök ki tudjanak ugrani a becsapódás előtt.

Földi Ottótól búcsúznak barátai a Facebookon 

Sokan ismerték és szerették Szegeden azt a pilótát, aki szerdán lezuhant a gépével Németországban. Ottó november 10-én lett volna 32 éves. 

„Bár tudom, már nem látod, itt, így biztosan nem, de érzed, érzékeled, hogy a hiányod mérhetetlen fájdalmat és szomorúságot hozott... Nagyon sokan szeretünk!!! Nyugodj békében, drága Ottó, fent a fellegekben...”

– így búcsúzott az egyik ismerőse a Facebookon attól a szegedi pilótától, aki szerdán zuhant le a gépével Németországban.

Van, aki egy dallal, az Evanescence My Immortal című számával, mások virtuálisan megnyújtott gyertyával búcsúznak meghatottan a szegedi pilótától a Facebook oldalán.

Ottó szerdán zuhant le Berlintől nem messze a Cessna típusú gépével. A tragikus baleset körülményeit még vizsgálják. A német Abendblatt című lap beszámolója szerint a szegedi pilóta ejtőernyősöket szállított, akik még épségben kijutottak a repülőből.

Ottó Facebook névjegyében az áll, hogy 2019. március 1. óta dolgozott itt: Paranodon Fallschirmsport Illertissen Jumper dumper • Gransee, Brandenburg, Germany. Ez egy ejtőernyősközpont és pilótaiskola, ahol Ottó repülővezetőként és oktatóként dolgozott. Hosszú évek óta dolgozott pilótaként, tapasztalt szakember volt.

Kollégánk, aki 27 éven át a Délmagyarországban dolgozott, 2013-ban írt cikket róla.

Ottó november 10-én lett volna 32 éves.

(címlapfotó: nordkurier)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: halálos baleset repülő