Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 13. 16:18

Nemesi Pált meghazudtolta a rendőrség

A Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje túltolta az „igazmondást” az egyik fórumán.

Hirdetés

Abból is látszik, Nemesi Pál a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje, hogy a fideszes politikusokhoz hasonlóan gondolkodás nélkül beszél. És olyan dolgokat is mond ilyenkor „fiús zavarában”, amelyek egyáltalán nem igazak.

Az egyik lakásfórumán, amelyről Szeged fideszes fake news gyárának termelési igazgatója, KaG, vagy ahogy többen ismerik, a Pécsett jogerősen elítélt, egy év próbára bocsátott főszerkesztője, Kapitány Gergely számolt be lelkesen, ezt mondta, mutatjuk

Egyből gyanús volt, hiszen Szeged Rendőrkapitánya, Harkai István a közgyűlés előtti éves rendes beszámolójában mintha másképpen beszélt volna ugyanerről a témáról. Épp ezért gyorsan megkérdeztük a rendőrséget, mi is az igazság, ezt írták válaszul:

„A rendőrség adatszolgáltatását az Egységes Nyomozóhatósági és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika alapján adja, mely adatok nyilvánosan elérhetőek. Ez alapján, Szegeden, 2018-ban 3842 regisztrált bűncselekmény történt. Ez 24,1 százalékkal kevesebb, mint a 2014-es évben.

A rendőrök 198 betöréses lopás és 105 lakásbetörés helyszínén intézkedtek. A lakásbetöréseket vizsgálva megállapítható, hogy ez az elmúlt 9 év legkevesebb ilyen bűncselekménye, bár a sértettek számára az egy eset is sok. A rendőrségi munkában a megelőzésnek is fontos szerepe van, erről szól például a rendőrség »Házhoz megyünk« programja. Itt minden olyan információt, biztonsági eszközt és akár biztosítási formát is megismerhetnek a lakás tulajdonosok, melyek segítenek megelőzni az áldozattá válást. Ha pedig valaki mégis sértetté válik, a legfontosabb, hogy minél hamarabb értesítse a rendőrséget, a helyszín érintlenségének biztosítása mellett.

A kábítószer-kereskedőkkel való hatékonyabb fellépést mutatja a terjesztői magatartással elkövetett kábítószerrel kapcsolatos bűnügyek számának növekedése, ami 2018 évben 20 volt, az előző évi 6 esethez képest.

Természetesen nemcsak a kereskedők, de a fogyasztók ellen is fellépnek a szegedi rendőrök. Tavaly 97 bűncselekményt regisztráltak kábítószer birtoklása miatt.”

Ebből nem úgy tűnik, hogy

  • rendkívül sok a bűncselekmény,
  • vagy hogy egyre több a kábítószerfüggő.

Akkor mégis miért mondta ezeket a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Harkai István kampány KDNP Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt rendőrség Szegedi Rendőrkapitányság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés