Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 13. 14:59

Igen optimista Szabó Bálint

Hét egyéni képviselő bejutását tartja realitásnak a városi közgyűlésbe Szabó Bálint, a Független Városi Szövetség polgármester-jelöltje, és egyben önkormányzati képviselő-jelöltje, aki jelöltjeik pénteki bemutatóján úgy fogalmazott: komoly meglepetésre készülnek.

Hirdetés

A jobboldalhoz sorolható, Szabó Bálint nevével fémjelzett választási szövetség a város húsz egyéni választókerületéből tizenöt helyen indítja el képviselő-jelöltjeit. Részükről ez egyoldalú döntés, nem egyeztettek ebben az ügyben egyetlen párttal sem – hangzott el az eseményen. Mint a Szeviép-ügyben elhíresült Szabó jelezte: a kihagyott körzetekben elégedettek a jelenlegi képviselők munkájával, ezért nem kandidálnak ott.

A szeged.hu kérdésére cáfolta Szabó Bálint azt a felvetést, hogy egyszerűen nem volt jelöltjük az öt, lukas maradt választókörzetben. A Földmíves utcai Nemzeti Emlékkertben megtartott jelölti bemutatón a Független Városi Szövetség polgármester-jelöltje elmondta: kampányukat utcáról utcára, házról házra járva folytatják, nem óriási plakátokról fognak mosolyogni az emberekre, és nem fizetett hirdetésekben hívják fel magukra a figyelmet.

Szabó Bálint megismételte a csütörtöki sajtótájékoztatóján mondottakat, ami szerint „munkára jelentkezik”. A pénteki eseményen úgy fogalmazott, hogy komoly esélyt ad magának a polgármesteri székért folytatott versenyben Botka László ellenében. (Nemesi Pálnak, a Fidesz-KDNP támogatta milliárdos polgármesterjelöltnek neve egyszer sem hangzott el a neve a szövetség pénteki sajtótájékoztatóján.) Hogy nincs híján a magabiztosságnak Szabó Bálint, az is jelzi, hogy nem zárta ki, hogy egyszerre lenne befutó a polgármesteri címért és az egyéni képviselői helyért.

A szeged.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy hét egyéni képviselőjük győzelmével volna elégedett. Ehhez hozzátette: az ajánlóívek gyűjtése során újból megbizonyosodtak arról, hogy a helyi Fidesz rendkívül népszerűtlen a szegediek körében. A választási matematika nyelvére mindezt úgy fordította le Szabó Bálint, hogy sok helyen az „értékes második helyre” futhat be a Független Városi Szövetség jelöltje. Így a kompenzációs listáról több jelöltjük juthat be a városi közgyűlésbe.

Ugyancsak hírportálunk érdeklődésére mondta el a szövetség polgármester-jelöltje, hogy képviselő-jelöltjük fia, Szilágyi Árpád neve korábban valóban szerepelt Bartha László nevével fémjelzett Tisza Koalíció listáján, de ez időközben változott. (Apját és fiát ugyanúgy Szilágyi Árpádnak hívják – ez okozott némi beazonosítási bonyodalmat.)

A Független Városi Szövetség a következőket indítja képviselő-jelöltként a közelgő önkormányzati választásokon: Fábián Tibor, Murzsicz Martin, Váczi Tibor, dr. Fodor Alexandra, Szilágyi Árpád, Jaksa Sándor, Apró-Juhász János, Pölös Gábor, Szabó Ákos, Makovi Mária, Szabó Ferenc, Pölös Ferencné, Begovics László, Ocskó Zsuzsanna és Szabó Bálint.

bp

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Független Városi Szövetség kampány Mindenki Szegedért Mozgalom önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Szabó Bálint
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés