Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. szeptember 12. 16:56

Új otthonba költözhet harminchét szegedi család

Képriport
Az országban egyedülálló bérlakásprogramnak köszönhetően négy év alatt hétszáz szegedi család jutott önkormányzati bérlakáshoz – mondta Botka László polgármester azok előtt, akik csütörtök délután kapták meg a beköltözéshez szükséges okmányokat a városházán.

Hirdetés

– Ötször próbálkoztam eddig sikertelenül, de most végre megkaptam a kért bérlakást – mondta boldogan Bakó Ádám, aki egyedül költözik a Székely sori garzonházba. Ugyanitt lelt új otthonra Pál Brigitta és párja, akik tündéri kisgyerekükkel együtt költöznek Újszegedre. Vigh Rozália szintén a Tisza túlpartján lelt új otthonra, ő ugyanis a Temesvári körúti toronyházba költözik két kisgyermekével. Mindannyian nagyon boldogok, úgy érzik, könnyebb lesz ezután az életük, hiszen az albérleti árak töredékét fogják fizetni bérleti díjként.

Pál Brigittáék a Székely sorra költöznek. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

A jelképes kulcsátadáson Botka László polgármester köszöntötte azt a harminchét új bérlakás-tulajdonost, akik az IKV legutóbbi pályázatán nyerték el valamelyik önkormányzati lakás bérleti jogát. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat olyan bérlakásprogramot hajtott végre az utóbbi esztendőkben, amelynek eredményeként 700 szegedi költözhetett önkormányzati tulajdonú ingatlanba. Most, hogy lakhatási válság van az országban, a szegedi program jelentősége még a korábbinál is nagyobb.

– A végső cél az, hogy a városban mindenki kaphasson bérlakást, akinek szüksége van rá, és aki megfelel a pályázati feltételeknek. Ez utóbbiakat az önkormányzat szociális bérlakás rendelete szabályozza, amely biztosítja, hogy egy objektív pontozásos rendszer szerint bírálják el a kérelmeket. A most lakáshoz jutó új bérlők harminctól hatvankilenc négyzetméteres alapterületű lakások közül választhattak. A családok összesen ötvenöt gyermeket visznek magukkal az új otthonaikba, ami különösen fontos nekünk – mondta Botka László.

A polgármester azt is hozzátette, a program folytatódik, hiszen még sok családnak jelent nagy könnyebbséget, ha az albérletüket önkormányzati bérlakásra tudják cserélni.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László IKV szociális bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés