Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Főként tanszerekre, rezsire és ennivalóra költik a tízezres önkormányzati támogatást a szegediek
Szegeden 2019. szeptember 11. 21:11

Főként tanszerekre, rezsire és ennivalóra költik a tízezres önkormányzati támogatást a szegediek

Hasznosnak és szép gesztusnak tartják az általunk megkérdezett szegediek az általános iskolás gyerekeket nevelő szülők és a nyugdíjasok az önkormányzat tízezer forintos támogatását. A szülők többsége tanszereket és iskolatáskát vásároltak, az idősek többnyire a számlákat fizetik be és élelmiszert vesznek belőle.

Vasárnapig igényelhetik a családok Szeged önkormányzatának új, 10 ezer forintos beiskolázási támogatását. A tízezer forintot az általános iskolás gyerekek után kérhetik a szülők. Azok, akik még nem éltek a lehetőséggel, szeptember 15-éig tehetik ezt meg a minden gyermekhez júniusban eljuttatott nyomtatványon, vagy a szegedvaros.hu honlapon keresztül. A 34 ezer szegedi nyugdíjas a napokban kapja kézhez a 10 ezer forint értékű új önkormányzati támogatásról szóló határozatot. Nekik a Magyar Posta szeptember első két hetében kézbesíti a támogatást.

Mint azt megírtuk, a szegedi általános iskolás gyerekeknek és a nyugdíjasoknak járó támogatásokat Botka László polgármester jelentette be május 1-jén, majd nem sokkal később a képviselők rendkívüli közgyűlésen szavazták meg ezeket. A városvezető szerint a juttatásokat az önkormányzat Szeged jól működő gazdaságának köszönhetően tudja biztosítani az iparűzési adóbevételekből.

Június végén Pécsen, Kecskeméten és Makón kérdeztük meg az embereket, hogy hallottak-e az újfajta szegedi támogatásokról, és hogy mit szólnak hozzájuk: szinte egyöntetűen pozitív véleményeket kaptunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: szociális támogatás