Művház 2019. szeptember 11. 10:10

Móra szerelmes leveleit mutatják be Budapesten, az egykori Britannia Szállóban

Móra Ferenc kedvenc budapesti szállodájában, az egykori Britannia Szállóban mutatják be holnap, csütörtökön este a legendás író-költő titkos szerelmes leveleit, amelyeket élete végén szerelméhez, Kalmár Ilonához írt.

A Móra-estek sorozat első alkalmán Móra dédunokájával, Vészits Andreával beszélgetnek szeptember 12-én, csütörtökön este 7 órakor a RadissonBlue Béke Hotelben.

Az esemény apropóját az adja, hogy Móra kedvenc szállodája a Britannia volt: budapesti elfoglaltságai idején mindig itt tartózkodott, külön szobája is volt.

Móra Ferenc késői szerelméről eddig nagyon keveset lehetett tudni. Kalmár Ilona, akit leveleiben Kicának hívott, közel ötven éven át őrizte szerelmük titkos lenyomatait, a leveleket egy vaskazettában, majd végrendeletében az összes levelet a szegedi Móra Ferenc Múzeumra hagyta.

A szenvedélyes írások nemcsak a huszadik század egyik legszebb szerelmi történetébe, hanem egyben Móra Ferenc legbenső érzésvilágába is bepillantást engednek.

Ezeket a leveleket tekinthetik meg a Móra-est résztvevői holnap, csütörtökön 19 órakor.

A szerelmes levelek kamarakiállítása a Móra-estek sorozat első állomása: a későbbi programokon Móra Ferenc életének érdekességei mellett megismerhetik a résztvevők az egykori Britanniában zajló Nyugat-esteket is.

A belépődíjas fővárosi rendezvényre természetesen a szegedi érdeklődőket is várják, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest előadás Móra Ferenc szerelem