Hirdetés
 • Kezdőlap
 • Hírek
 • Szegeden
 • Fideszes ostobaságok egy 10 éve bezárt épületről: így megy végig a párton belül is egy „hír” már Szegeden is
Szegeden 2019. szeptember 10. 19:57

Fideszes ostobaságok egy 10 éve bezárt épületről: így megy végig a párton belül is egy „hír” már Szegeden is

Tökéletes leképezése a szegedi Fidesz is annak a jobboldali médiagépezetnek és politikusi igazmondóversenynek, amelyet országos szinten megfigyelhettünk már. Ma az I-es kórház épülete kapcsán helyben is előadták. És ennek az egésznek a része Nemesi Pál, a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltje is.

Hirdetés

Kezdjük az igazsággal, ami köré a szegedi Fidesz egy tökéletes fideszes médiahekket épített föl a mai napon:

Szegeden a 2007-es egészségügyi integrációt követően 2009-re kiürítette a Szegedi Tudományegyetem az I-es kórház épületét, amely a város tulajdonába van. Az ingatlan értékesítéséről már három alkalommal is döntött Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A Szegedi Tudományegyetem az önkormányzattal kötött megállapodás alapján ingyen bérelte a várostól az I-es kórház épületét, amíg az SZTE egyetemi ingatlanfejlesztéseket hajtott végre. Ennek a megállapodásnak a passzusa, hogy hat hónapos felmondási idő van arra az esetre, ha a város értékesíti az ingatlant. Fontos tény, az államnak elővásárlási joga van a Kossuth Lajos sugárúti épületre.

Mégis, a sikertelen iránizás után ma kiállt a szegedi Fidesz alelnöke, Tápai Péter, és hozta a formáját. Azonban ezúttal nem az a lényeg, hogy szokásához híven ostobaságokat hordott össze, hanem ez:

„A szegedi Fidesz egyúttal arra kéri Nemesi Pál független polgármesterjelöltet, hogy járjon közbe az ingatlan megtartásáért.”

Majd erre ráerősített Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke a Facebook-oldalán, ő is kérte közbenjárását a Fidesz–KDNP milliárdos polgármesterjelöltjének.

És akkor, ahogy várni lehetett, jött Nemesi Pál.

Szinte látjuk, ahogy a Ferroép-székházban már külön munkatárs foglalkozik azzal, hogy a „napi több száz üzenetet” kezelje, itt jegyezzük meg, rendre pechünk van, mert valószínűleg mindig mi küldjük azt az üzenetet, ami már túl van azon a határon, amit kezelni lehet, ezért nem válaszol sosem a fair playben hívő, a tisztességes játszmákat játszó Nemesi, ugyanis biztosak vagyunk abban, rangon alulinak tartaná, ha tudná, hogy kerestük, számos esetben, de sosem válaszolt nekünk. Szóval a „több száz üzenet” mellett ezt a két esdeklést is fölolvashatták neki a mai napon, így nem volt mese, cselekednie kellett.

Jó sokat gondolkodhattak a kampánycsapatával, hiszen az alábbi szavakat, kifejezéseket most nem használhatták:

 • brutális,
 • ölelés,
 • hatalmas,
 • e1ső,
 • fair,
 • rangon aluli,
 • garantálom,
 • híd,
 • fantasztikus érzés.

Így erre az álkeménykedésre futotta

„Határozottan elutasítom az I-es kórház eladását, egyben a szegediek nevében felszólítom Botka Lászlót: október 13-ig ne értékesítsék az épületet.”

Besenyő Pista bácsi szokott ilyen határozottsággal elutasítani dolgokat, igaz, ő vicces. Mondjuk Nemesi is. Bár rajta kínjában nevet inkább az ember...

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba egészségügy Fidesz I-es kórház kampány KDNP Nemesi Pál önkormányzati választás önkormányzati választás 2019 polgármesterjelölt Szegedi Tudományegyetem SZTE Tápai Péter