Hirdetés
Ziccer 2019. szeptember 10. 18:44

Négyes döntőbe várja a Mol-Pick Szegedet a sztárigazolás

Luka Stepancic nyáron érkezett a Mol-Pick Szegedhez a PSG-ből, és nem is tétlenkedne: rögtön a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezetné új csapatát.

A Nemzeti Sportban megjelent interjúban Stepacic nemcsak új klubját, Szeged városát is méltatta:

„kifejezetten kellemesnek és szórakoztatónak” találja a szegedi életet. A horvát légiós családja egyelőre otthon maradt, de biztos benne, hogy ők is nagyon élvezik majd a szegedi életet, ha ide költöznek. Stepacicsék már keresik az megfelelő lakást.

A 29 éves jobbátlövő a szegediekről azt mondta: látja, hogy sokan szeretik a kézilabdát a városban, minden nap ráköszönnek az utcán, ez a „bensőséges érzés” a legnagyobb különbség Párizshoz képest, ahol eddig játszott.

Az is kiderül az interjúból, hogy a 203 centis horvát válogatott átlövő a PSG-nél nem kapott elég játéklehetőséget, ezért jött el, és ha már így alakult olyan klubot keresett, amelyik hasonló szinten van a párizsi csapattal.

„A Szegedben mindent megtaláltam összegyúrva, amit kerestem, hiszen a csapat nemcsak indul a Bajnokok Ligájában, de jó esélye van a négyes döntőbe jutásra is, itthon pedig a bajnoki és a kupagyőzelemre. Ezek azok a szempontok, amelyek nekem is fontosak, és persze az is sokat számít, hogy amikor idejöttem, ismerős arcokkal találkoztam, szinte minden játékost ismertem korábbról. Egyáltalán nem volt nehéz döntés a Szegedet választanom”

– nyilatkozta Luka Stepancic a Nemzeti Sportnak.

A Veszprémmel való rivalizálásról azt mondta, kifejezetten tetszik neki, és úgy látja, hogy a Mol-Pick Szeged az elmúlt három-négy évben eleget fejlődött ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.

„Fontos, hogy olyan játékos szerepeljen a csapatunkban, aki tud védekezni és támadni is, Luka Stepancic pedig ebbe a kategóriába tartozik. Még az út elején járunk, rengeteget kell edzenie, tanulnia, hogy jól működjön abban a rendszerben, amit mi játszunk. A beilleszkedéssel nem volt gondja, gyorsan megtalálta a hangot a társakkal. Nagyon bízom abban, hogy csapatunk erősségévé válik, mert kiváló adottságokkal rendelkezik”

– mondta Stepancicsról Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Mikler is bizakodó

A szurkolóknak kedves nyilatkozatok közül nem ez az első, az öt év után visszatérő kapus, Mikler Roland azt mondta: az új idényben is minden hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését megnyerné a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Luka Stepancic