Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Vannak még jó hírek a világban: Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát
Művház 2019. szeptember 10. 15:58 Forrás: MTI

Vannak még jó hírek a világban: Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát

A kormány természetesen támogatja ebben az Orbán-fan hegedűművészt, aki az ősszel egyszerűen képtelen lesz leállni a muzsikálással.

A Liszt-díjas hegedűművész a koncertsorozat folyamán, a NER-divatnak megfelelően, magyarországi és határon túli települések templomaiban lép fel. A karitatív sorozatot A Művész tavaly márciusban Marosvásárhelyről indította, amivel hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni akarja. 

Az első száz templomi koncert után több száz millió forint segítséget tudtak biztosítani magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek

– közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Azt írják, hogy a szeptember 12-én induló második turnén több mint ezer művész lép fel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és Kamarazenekar kíséretében. A koncertekre a belépés díjtalan. A sorozat állomásain összegyűlt adományokat teljes egészében rászorulók kapják, a szervezők szerint ezzel több száz család kaphat segítséget.

A turné idei díszelőadása, ami augusztus 23-án volt Budapesten a Szent István bazilika előtti téren, soha nem gondolná, de a nemzeti egységet és összetartozást példázta. Az est díszvendége Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és stadionépítő volt.

A rendezvényen cigány és magyar gyerekek iskolakezdési adományt vehettek át Kozma Imrétől, a Máltai Szeretetszolgálat alapítójától és magától A Művésztől, Mága Zoltántól. Ekkor adták át a fiatalon elhunyt Mátyás Balázs rendőr őrnagy emlékére létrejött Szolgálat Teljesítés Közben Alapítvány javára szánt támogatást is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával szeptember 12-én Mádon folytatódik a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat.

Mága Zoltán szeptemberben Tokajban, Etyeken, Üllőn, Cegléden, Baján, Abaújszántón, Nagykanizsán, Békésen, Hevesen, Budapesten, Földeákon, Mezőhegyesen, Oroszlányban, Gyulán, Egerben, Mezőkövesden, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Tiszafüreden, Karcagon és Sárospatakon, októberben Szombathelyen, Fóton, Miskolcon, Komlón, Pécsett, Budapesten, Nyíregyházán, Sümegen, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Szolnokon, majd a Vajdaságban játszik. És még azt mondják, hogy James Brown volt a legkeményebben dolgozó ember a showbusiness-ben! 

A Hegedűművész erdélyi turnéja október 28-tól november 7-ig tart, novemberben még Tasson, Dömsödön, Szabadszálláson és Komáromban is fellép.

Áldott jó ember ez a Mága Zoltán, lássuk be! És milyen szép a zenéje!

kmn

(fotó: Muzsika TV)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ingyenes koncert jótékonyság koncert